VOZAČIMA ĆE SE USKORO NAPLAĆIVATI OVA USLUGA NA PUMPAMA! Do sada je bila BESPLATNA i svi su je koristili
Foto: Shutterstock

šok

VOZAČIMA ĆE SE USKORO NAPLAĆIVATI OVA USLUGA NA PUMPAMA! Do sada je bila BESPLATNA i svi su je koristili

Novčanik -

Mnoge benzinske pumpe u Nemačkoj sada naplaćuju dodatne naknade za usluge koje su ranije nudili besplatno.

Potrošači ne samo da mogu da natoče gorivo na nemačkim benzinskim pumpama, već često mogu da iskoriste i brojne druge pogodnosti.

Dok su pre vozači brojne usluge mogli da dobiju besplatno, sada se te usluge na mnogim benzinskim pumpama moraju dodatno platiti, jer su vlasnici benzinskih stanica odlučili da ih dodatno naplaćuju.

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati da plate ako žele da napune svoje gume vazduhom. Operateri benzinskih pumpi tvrde kako moraju da potroše puno novca na kupovinu i održavanje opreme za vazdušni pritisak.

Odlučili da slede "Šelov" primer

Mnogim je vozačima već postala rutina prilagođavanje vazduha u gumama na predviđenim mestuma. Na većini benzinskih pumpi vozači nisu morali da plaćaju nikakve dodatne naknade.

Jedino je "Šel" od 2013. bio izuzetak za vozače, jer je naplaćivao korišćenje uređaja za pritisak vazduha. Sada su se neke kompanije ugledale na "Šel" i menjaju svoju strategiju.

gorivo, pumpa
foto: Shutterstock

Kao rezultat toga, potrošači će u budućnosti morati da plaćaju dosad besplatnu uslugu na mnogim benzinskim pumpama ako žele da napune svoje gume vazduhom.

Visoki troškovi

Pozadina ovoga je činjenica da operateri benzinskih pumpi moraju da potroše puno novca na kupovinu i održavanje opreme za vazdušni pritisak.

Većina pumpi nije naplaćivala dodatne naknade na benzinskim pumpama, jer su troškove besplatnih usluga uračunali u cene ostalih proizvoda.

No, takozvani mešoviti račun pretpostavlja da potrošači, osim točenja goriva, na licu mesta kupuju i druge proizvode iz ponude, poput cigareta i grickalica. Ostaje da se vidi da li će i ostali slediti ovaj primer.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Bonus video:

00:45

PROBLEM ZA SRPSKE VOZAČE: Na pomolu NOVO POSKUPLJENJE, mučićemo istu muku kao Nemci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track