LEPA NEPALKA DOŠLA U HRVATSKU ZBOG POSLA, PA OSTALA BEZ TEKSTA Jednu stvar oštro ZAMERILA: "Kad imaš zdravu vezu, ali..." (VIDEO)
Foto: Printscreen TikTok/nansi20001

plate nekoliko puta veće nego u rodnoj zemlji

LEPA NEPALKA DOŠLA U HRVATSKU ZBOG POSLA, PA OSTALA BEZ TEKSTA Jednu stvar oštro ZAMERILA: "Kad imaš zdravu vezu, ali..." (VIDEO)

Novčanik -

Strani radnici na našim prostorima nisu nikakva novina. Njihov broj se poslednjih godina stalno povećava, pogotovo na dobro plaćenim poslovima gde nedostaje domaća radna snaga. Slična situacija je i kod naših komšija. Sezonski poslovi su dobro plaćeni, uglavnom ugostiteljski.

Jedna od takvih radnika je i devojka po imenu Barša Gurung koja je sa svega 23 godina iz dalekog Nepala došla da radi u Hrvatskoj.

Nije ni čudo, s obzirom da mesečne plate u Nepalu iznose samo par stotina američkih dolara. Radeći preko Nepalci imaju obezbeđen smeštaj, a plate su im nekoliko puta veće nego u rodnoj zemlji, te na taj način mogu pošalju svojima višak novca.

Barša Gurung radi u jednom od kafića u Sisku i postala je prava senzacija na društvenim mrežama objavljujući video svakodnevnog života u Hrvatskoj. Takođe, mnoge video snimke posvećuje dečku koji je ostao u Nepalu.

@nansi20001 Garib vayasi kasko k lagcha ra ???#related#Fyp #fact ♬ original sound - Umar khan

"Kad imaš zdravu vezu, ali Bog želi da ona bude na daljinu", komentarisala je na jednom snimku. Takođe, imala je i primedbu na život Hrvata, te joj je bilo potpuno nepojmljivo koliko ljudi troše novca sedeći po kafićima i restoranima.

"Gledam kako potroše moju nedeljnu platu za sat vremena", napisala je ispod jednog videa.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track