ZA ŠOK I NEVERICU Seli na avion da odu u samoposlugu?! Iz svoje zemlje, otišli u ovu, prenoćili i došlo ih jeftinije nego kod kuće
Foto: Youtube Printscreen, Josh & Archie

čak i uštedeli

ZA ŠOK I NEVERICU Seli na avion da odu u samoposlugu?! Iz svoje zemlje, otišli u ovu, prenoćili i došlo ih jeftinije nego kod kuće

Novčanik -

Još su i uštedeli 12,84 evra i potvrdili da je jeftinije da kupuju u gradu udaljenom oko 1.200 kilometara nego li u vlastitoj ulici

Život u njihovom gradu je postao toliko skup da su seli na avion, otišli u nabavku u Poljsku, prenoćili i svejedno prošli jeftinije?!

Mladići su na potrošačkoj korpi uštedeli 12,84 evra.

Džoš i Arči , jutjuberi iz Londona, objavili su pre neki dan video koji je izazvao ogromno interesovanje širom Evrope jer su dokazali da se građanima glavnog grada Engleske i Ujedinjenog Kraljevstva više isplati da odu u nabavku u Poljsku!

Ti mladići otputovali su avionom do Poznanja, tamo prenoćili, kupili iste namirnice koje bi i u Londonu, vratili se avionom, te svejedno prošli jeftinije.

Istina, pritom su uštedeli 12,84 evra, ali su potvrdili da je građanima Londona jeftinije da kupuju u gradu udaljenom oko 1.200 kilometara nego li u vlastitoj ulici.

kupovina, samoposluga, supermarket, potrošačka korpa, cene u Poljskoj
foto: Youtube Printscreen, Josh & Archie

Njihov zanimljiv eksperiment preneo je i Dejli mej (Daily Mail), čijem je novinaru Džoš kazao sledeće:

'Ovo nije bio predlog ljudima kako da uštede novac, želja nam je bila da istaknemo suludu situaciju u kojoj se nalazimo s obzirom na posledice inflacije. Da, ispada da su namirnice ovde sada toliko skupe da je doslovno jeftinije sesti u avion i odleteti u drugu državu", rekao je.

Džoš i Arči se tokom svog eksperimenta nisu razbacivali novcem, birali su niskobudžetne letove, a nisu mnogo potrošili ni na noćenje.

kupovina, samoposluga, supermarket, potrošačka korpa, cene u Poljskoj
foto: Youtube Printscreen, Josh & Archie

Bilo kako bilo, svoje putovanje su započeli u Lidlu u Klapamu u Londonu, u kom su kupili namirnice na osnovu kojih se država vlada računa potrošačku korpu, a na šta su potrošili sveukupno 164,47 britanskih funti.

Iste namirnice su u poljskom Lidlu platili oko 96,75 funti (preračunato iz zlota), dok su na letove i noćenje potrošili oko 56,68 funti.

Istina, dvojac je i imao i ponešto sreće jer nije bio prisiljen da plati dodatni trošak vezan uz prtljag budući da se težina kesa u kojoj su nosili namirnice zadržala ispod 20 kilograma.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track