PROVERITE KOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE ZA VAŠ STAN! Čučković: Elektrane tražile povećanje od 6 odsto, davaćemo BESPLATNE KILOVATE
Foto: Kurir TV

kurir tv

PROVERITE KOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE ZA VAŠ STAN! Čučković: Elektrane tražile povećanje od 6 odsto, davaćemo BESPLATNE KILOVATE

Novčanik -

Beogradske elektrane su tražile povećanje cene grejanja za šest odsto od 1. septembra. Odluku za povećanje cena preduzeće je donelo 25. jula, zbog veće cene gasa i struje i repromaterijala za obnovu toplovoda širom Beograda.

U vezi sa ovom odlukom novinarka Pulsa Srbije Lena Sudar razgovarala je sa gradskim menadžerom grada Beograda Miroslavom Čučkovićem.

- Mi učestvujemo u merama republičke Vlade da se suzbije inflacija i daćemo sve od sebe da mere budu takve da se inflacija svede na 8 odsto, kako ne bi izazvala sekiraciju kod ljudi. Poskupljenje struje i gasa desilo se u prethodnom periodu, uvažili smo zahtev Beogradskih elektrana, koje su to nam detaljno argumentovale. Tražili su iznos od 6 procenata i mi ćemo im odgovoriti kad će se to desiti - kaže Čučković.

Na pitanje koliki će biti prosečni račun u Beogradu i hoće li najugroženiji imati neke benefite, Čučković kaže:

05:18

OVOLIKO ĆE POSKUPETI GREJANJE ZA STAN OD 60 KVADRATA! Čučković: Elektrane su tražile skosk od 6 odsto, davaćemo BESPLATNE KILOVATE

- Imamo u analizi Beogradskih elektrana, za prosečan stan od 60 kvadrata povećanje je 458 dinara. Što se tiče ostalih izbora grejanja, konkretno mislim na struju, apelujem da građani iskoriste tu pogodnost jer imamo veoma mali broj ljudi koji su se kandidovali za besplatne kilovate. Prijavljivanje je u skupštini grada kako bi se ušlo u korpus energetski zaštićenog kupca. To je put za spas onih koji nemaju novca - dodao je Čučković.

Porast cena poklapa se i s nesrazmernim rastom platama, na šta Čučković podseća:

- Ako pogledamo da su kumulativnoi povećane penzije 55 odsto i rast plata u javnom sektoru, s jedne, i s druge strane, najčešće kupovani artikli skočili su za 40 odsto. Trenutno je inflacija 13 odsto i nizom aktivnosti se borimo da smanjimo inflaciju na osam odsto. Zahtev Beogradskih elektrana je upola manji od porasta cena struje i gasa. Tu su besplatni udžbenici, vrtići, korišćenje bazena koji su olakšice za kućni budžet u trenucima velike ekonomske krize u Evropi - zaključio je Čučković.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track