ZAŠTO JE TEŠKO PRONAĆI DOBROG MAJSTORA? Turinski: Poslodavci im nude odlične uslove, daju platu i do 240.000 dinara (VIDEO)
Foto: Kurir TV, Shutterstock

kurir tv

ZAŠTO JE TEŠKO PRONAĆI DOBROG MAJSTORA? Turinski: Poslodavci im nude odlične uslove, daju platu i do 240.000 dinara (VIDEO)

Novčanik -

Građani se na svakakve načine snalaze da nađu majstora, neki imaju praksu da traže putem preporuke, dok pojedini uzmu stvari u svoje ruke.

A iako su nam poštanski sandučići puni reklama za majstore, kad zatreba njihova pomoć, teško ih je naći.

Postavlja se pitanje gde je glavni problem i da li su majstori deficitarna zanimanja u Srbiji?

vodoinstalater
foto: Shutterstock

Gost "Pulsa Srbije" koji je diskutovao o ovoj temi je Miloš Turinski iz Infostuda.

Prvo je napomenuo visinu zarade majstora, pa je rekao da je poslodavac nudio 240.000 dinara za radnika, ali ga nije našao:

- To je ona situacjia od pre dve godine kada je poslodavac u Beogradu nudio platu od 240.000 dinara i nije uspeo da nađe radnika. Ako vi vidite koliko košta jedan vodoinstalater, samo izlazak, a tamo je nabrojano po stavkama. Ako napravite računicu, izlazak, utvrđivanje kvara, pa tek onda rešavanje problema, videćete da ta plata od 2.000 evra nije nešto značajno i puno - započeo je Turniski, pa nastavio:

01:09

KADA NAŠI GRAĐANI ČUJU CIFRU, ZVUČI IM NEDOSTIŽNO Turinski: Poslodavci se bore za OVE MAJSTORE pa nude ODLIČNE uslove

- Međutim, za naše građane kada čuju takvu cifru zvuči nedostižno. Upravo se poslodavci tim velikim zaradama bore da pridobiju kvalitetan kadar na tržištu koji je ostao ili ljudi koji imaju iskustvo iza sebe, a žele da promene aktuelnog poslodavca ili da se zaposle ukoliko su bili samostalni. Zaista se dobri uslovi nude na tržištu.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:38

ZAŠTITITE VODOMERE U DOMAĆINSTVU TOKOM LEDENIH DANA: Vodoinstalater pokazao najbolji način da to uradite sami (KURIR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track