ŠAPIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU STANOVA ZA IZBEGLIČKE PORODICE: Beograd nastavlja s ovakvim projektima - Sve je spremno!
Foto: beoinfo

ŠAPIĆ POLOŽIO KAMEN TEMELJAC ZA IZGRADNJU STANOVA ZA IZBEGLIČKE PORODICE: Beograd nastavlja s ovakvim projektima - Sve je spremno!

Nekretnine -

Gradonačelnik Aleksandar Šapić položio je danas kamen temeljac za izgradnju stanova za socijalno stanovanje u naselju „Mileva Marić Ajnštajn” na Novom Beogradu gde će do avgusta 2025. godine dom dobiti 133 izbegličke porodice.

Kamen temeljac su zajedno sa njim položili predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević, ministar za javna ulaganja Darko Glišić i komesarka za izbeglice i migracije Nataša Stanisavljević.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je ovom prilikom istakao da Grad Beograd već duži niz godina, skoro deset, učestvuje u ovom zajedničkom projektu Komesarijata za izbeglice, Vlade republike Srbije, i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je sastavni deo svega toga.

stanovi za izbeglice
foto: beoinfo

– Gradili smo Ovču 1, Ovču 2. Danas smo ovde, i ovo je lokacija, za koju mogu da kažem da spada u praktično „top” lokaciju u gradu Beogradu, jer nedaleko odavde je Ulica Jurija Gagarina, koja bi uskoro trebalo da krene da se proširuje, to jest produžava, i koja će se uliti ovde u krak auto-puta koji vodi ka Milošu Velikom – istakao je gradonačelnik.

Memorandum o saradnji na realizaciji izgradnje 133 stambene jedinice u naselju Mileve Marić Ajnštajn namenjenih za rešavanje stambenih potreba izbeglica zaključen je između Ministarstva za javna ulaganja Republike Srbije, Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Grada Beograda.

1 / 9 Foto: beoinfo

kurir.rs/gradonačelnik.beograd.rs/Prenela: T. B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja