OVAJ GRAD U KOMŠILUKU PROGLAŠEN ZA TOP LOKACIJU: Evropljani ne mare da za kvadrat plate i po 9.000 €, a evo GDE se nalazi!
Foto: Ana Paunković

među traženijima

OVAJ GRAD U KOMŠILUKU PROGLAŠEN ZA TOP LOKACIJU: Evropljani ne mare da za kvadrat plate i po 9.000 €, a evo GDE se nalazi!

Nekretnine -

Tivat se našao među prvih pet od šest evropskih gradova, gde bi stranci trebalo da kupe nekretninu. Opisuju ga kao skriveni dragulj na Balkanu, kao slikoviti primorski grad u Crnoj Gori, koja nudi autentične prirodne lepote i kulture.

Jedna od njegovih najvažnijih prednosti je neverovatna marina, koja privlači strane turiste i ljubitelje brodova. Takođe, privlačnost Tivta pojačana je i prijatnim letima, kao i umerenim zimama, a bogat je i istorijskim znamenitostima, kao što je crkva Svetog Mihovila i veličanstveni letnjikovac porodice Buća iz doba renesanse.

Porto Montenegro, Tivat
foto: Ana Paunković

Rezident prenosi kako najviše stranaca iz Evrope žele da kupe nekretnine u Lisabonu. Ali, tu su i Barselona, Atina, Budimpešta, Amsterdam i Dablin.

Tržište nekretnina u Tivtu

Kvadratura se kreće od 30 do 130 kvadrata, dok se cene protežu od 140.000 evra za najmanju kvadraturu, pa sve do skoro milion evra za 100 kvadrata.

Tako, jednosoban stan od 39 kvadrata, smešten u neodoljivoj kamenoj kući, nudi se po ceni od 138.000 evra, odnosno 3.538 evra po kvadratu.

- Smešten je u novoj, kvalitetnoj zgradi, mediteranskog dizajna, koja se sastoji od dva sprata, a stan se nalazi na prvom. Na 300 metara od Porto Montenegra i od lokalnih plaža - navodi se u jednom oglasu.

Tivat, Marina, Porto Montenegro
foto: Tanjug Tanja Valič

Takođe, tu je i penthaus u luci od skoro 500 kvadrata, koji se prodaje za neverovatnih 3,8 miliona evra, odnosno 8.837 evra po kvadratu.

U tu cenu uključen je luksuzni penthaus, koji se sastoji iz predsoblja, dnevnog boravka sa kuhinjom i trpezarijskim delom, tri spavaće sobe, tri kupatila i gostinskog toaleta.

Malo jeftiniji je apartman od 100 kvadrata, za koji treba iskeširati oko milion evra. Navodi se i da je luksuzni stan smešten na prvom spratu objekta koji važi za jedan od najatraktivnijih u okviru Porta.

kurir.rs/dnevnik.rs/priredila T.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track