Najnovije vesti

PALA PRODAJA STANOVA, A CENE I DALJE SKAČU U NEBESA! Agent za nekretnine otkrila: Prodaja se zatvara tek kad JEDNA STRANA POPUSTI
Foto: Kurir/M.S.

kurir tv

PALA PRODAJA STANOVA, A CENE I DALJE SKAČU U NEBESA! Agent za nekretnine otkrila: Prodaja se zatvara tek kad JEDNA STRANA POPUSTI

Nekretnine - 11:04h

Cene nekretnina u Srbiji i dalje rastu, pa je tako kvadrat stana u novogradnji u Nišu u trećem kvartalu ove godine za 200 evra skuplji u odnosu na isti kvartal prošle godine.

S druge strane, kako pokazuju podaci Republičkog geodetskog zavoda, manje se i kupuje, pa je u Nišu je zaključeno 15 odsto manje kupoprodajnih ugovora u odnosu na 2022. godinu.

U Nišu je novinarka Kurir TV Kristina Krstić istraživala da li će manja potražnja usloviti i pad cena nekretnina.

Nevena Đorđević
foto: Kurir TV

- U poslednje vreme se malo manje prodaju nekretnine nego što je bilo početkom godine. S obzirom na porast cena, obzirom na porast kredita, odnosno kamatnih stopa kredita, prodaja se malo zaustavila, tako da je u poslednje vreme došlo i do neznatnog pada cena nekretnina, odnosno prodaja se zatvara jedino kada se cena malo spusti, obzirom na tu novonastalu situaciju.

Novinarku Kurir TV zanimalo je kako se kretao porast cena od početka godine.

- Pa krenuo je porast cena prošle godine, tako da je početkom ove godine, da kažemo, dostigao neki maksimum i što se novogradnje i što se starogradnje tiče. Tokom leta je baš bio vidan pad prodaje, odnosno maltene je prodaja stala. Od septembra je se prodaja vratila u neki normalan tok. E sada cene idu malo nadole, kako će biti na dalje, videćemo.

01:46

PALA PRODAJA STANOVA, A CENE I DALJE SKAČU U NEBESA! Agent za nekretnine otkrila: Prodaja se zatvara tek kad JEDNA STRANA POPUSTI

Da li je kupcima interesantnija starogradnja ili novogradnja u Nišu?

- U Nišu je trenutno čini mi se interesantnija starogradnja, s obzirom na to da je tu cena lakša za korekciju i zato što je odmah moguće da se ljudi odmah usele. Inače, novogradnja je dosta jaka trenutno cena pa je onda malo manja potražnja za novogradnju.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:44

KUĆA PRODATA ZA MILIONE, A GARAŽNO MESTO ZA CENU STANA U BEOGRADU! Ekspert za nekretnine tvrdi: Nekretnine neće pojeftiniti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track