BEOGRAĐANKA ISPROZIVALA BIVŠU STANARKU, ALI OVO NIJE OČEKIVALA: Zatekla sam demoliran stan, sav u buđi...usledile su REAKCIJE
Foto: Profimedia

rasprava

BEOGRAĐANKA ISPROZIVALA BIVŠU STANARKU, ALI OVO NIJE OČEKIVALA: Zatekla sam demoliran stan, sav u buđi...usledile su REAKCIJE

Nekretnine -

U Fejsbuk grupi za Izdavanje stanova u Beogradu jedna Beograđanka podelila je neprijatno iskustvo sa podstanarkom i upozorila druge da povedu računa kome izdaju svoju nekretninu. Međutim, nije očekivala da će njena priča otići u potpuno drugačijem smeru.

Objasnila je da je stan navodno izdala jednoj profesorki, okrečen i sređen. Po izlasku pomenute podstanarke, 1.novembra, kako kaže, dočekala ju je potpuno demolirana nekretnina.

- Zidovi puni buđi, ubuđan ormar, cipelarnik, sve lajsne, dušek, iščupana slavina iznad sudopere, na svakoj pločici zalepljena kuka, izgoreo tepih i laminat, polomljen tuš, polomljen vodokotlić, polomljena masina za veš - napisala je ova Beograđanka navodeći da je podstanarka rekla da će stan okrečiti o svom trošku, što se nije desilo.

Pojašnjava da je nakon zatečenog stanja kontaktirala s podstanarkom, koja joj je odgovorila putem poruke da je ,,u stanu sve amaterski urađeno između ostalog i nov vodokotlić".

krov, buđ, Čukarica
foto: screenshot RTS

- Jer ga nije montirao majstor već moj suprug. To znači da ona treba da ga uništi? - upitala je Beograđanka i nastavila:

- Prozor u kupatilu nije valjao jer ona nije imala snage da ga otvara i zatvara, a ni visinu pa zato ima buđi jer sam joj jednom prilikom ja zatvorila kada me je zamolila. Rekla sam da nemam nameru da menjam prozor jer neko nema snage. Više puta joj je rečeno da stan mora da se luftira. Računi i kirija su plaćani na vreme, ali skoro svaki put je ona bila bolesna kada je davala kiriju i kada smo ja ili suprug dolazili, ili je bilo 22, 23h pa bolje da mi ne ulazimo jer imamo bebu, ili je kasno. U to vreme je i izašla iz stana. Veliko upozorenje.

Za kraj, uputila je molbu i komšijama:

- Komšije vi ako znate vlasnika stana nemojte da ćutite i da vam bude glupo da kažete ako postoji problem. Posle sam saznala da je komšinici lupala na vrata u 1,2,3h ujutru.

vodokotlić
foto: Profimedia

Iako je vlasnica stana očekivala da će dobiti podršku, čini se da drugi članovi grupe uopšte ne krive podstanarku za situaciju koja je navodno nastala.

- Pa za buđ vam žena nije kriva, već loša izolacija, i da provetri svakog dana biće buđi. Stan vam nažalost nije bio baš reprezentativan ni pre nje, samo sveže okrečen;

- Kakve veze stanar ima sa buđi na zidovima? To apsolutno ne zavisi od stanara, već od vlage u stanu, loše izrade i raznih drugih faktora za koje je odgovoran stanodavac, a ne stanar;

Ovo je odgovor vlasnice stana nakon niza ovakvih komentara:

- Stan je takav kakav je, niko nije prisiljen da se useli ako mu ne odgovara. Stan nije luftiran niti održavan. Donela je TA peć jer nije želela da pali norveški radijator što je bilo dozvoljeno sa moje strane. Stan sigurno neće biti useljiv dok se zidovi ne izleče i sve uništeno sanira - zaključila je ona.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track