NAJPOZNATIJI BIZNISMEN U REPUBLICI SRPSKOJ PRODAO DEONICE VELIKOJ KOMPANIJI Novi gazda stvara imperiju od 3 firme pod istim krovom
Foto: Shutterstock

NAJPOZNATIJI BIZNISMEN U REPUBLICI SRPSKOJ PRODAO DEONICE VELIKOJ KOMPANIJI Novi gazda stvara imperiju od 3 firme pod istim krovom

Moj biznis -

Mladen Milanović zvani Kaja, koji važi za najuspešnijeg preduzetnika u Republici Srpskoj i jednog od najbogatijih ljudi u BiH, prodao je ove nedelje svoj udeo u firmi Boksit Milići, javljaju tamnošnji mediji.

Milanović je držao skoro petinu vlasništva, tačnije 18,6 posto deonica u Boksitu, preko svoje firme MG Mind. Boksit je jedna od najpoznatijih firmi na istoku RS-a.

Navodi se da je udeo stekao u maju ove godine. Dovodi se u pitanje da li je pomenuti Milanović imao ozbiljne namere s ovom firmom, ili je njegova kupovina i prodaja deonica bila samo deo procesa čiji je krajnji cilj bio da Boksit preuzme drugi poznati biznismen – Gordan Pavlović iz Foče, što se na kraju i desilo.

Mladen Milanović
foto: Youtube Printscreen

Navodno, Kaja je svoj udeo prodao Pavloviću koji je ranije ove godine stekao oko 30 odsto deonica Boksita, a ove sedmice još više od 40 procenata čime je došao do većinskog vlasništva od 71,5 odsto.

Kako piše bosanska štampa, proces je tekao tako da je u proleće ove godine Pavlović kupio oko 30 trećinu deonica Boskita, a firme Respect Plus i MG Mind, iza kojih stoje Sladomir Đurić i Mladen Milanović po 18,6 dosto. Moguće je da Pavlović u tom trenutku nije imao dovoljno novca za ostale deonice.

Ove nedelje su Respect Plus i MG Mind prodali svoje deonice Pavloviću za oko 4 miliona maraka i time izašli iz vlasništva Boksita.

Pavlović je vlasnik firme Pavgord iz Foče, a nedavno je kupio najvećeg bosanskohercegovačkog izvoznika, firmu Alumina iz Zvornika. Pavgord, Alumina i Boksit pod jednim krovom formiraće jednu od najvećih poslovnih imperija na istoku BiH.

Biznis.Kurir.rs/Blportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track