KRAGUJEVAČKA KOMPANIJA ĆE ZAPOSLITI JOŠ 200 NOVIH LJUDI: Posao započet u maloj radionici, sada broji preko 500 zaposlenih
Foto: Shutterstock

ŠIRENJE POSLOVANJA

KRAGUJEVAČKA KOMPANIJA ĆE ZAPOSLITI JOŠ 200 NOVIH LJUDI: Posao započet u maloj radionici, sada broji preko 500 zaposlenih

Moj biznis -

Direktor kragujevačke kompanije Vaker Nojzon (Wacker Neuson) Majkl Šmuker predstavio je plan 'Spremni za budućnost' koji predviđa izgradnju dodatnih proizvodnjih kapaciteta i fabrike gotovih proizvoda, uz zapošljavanje 200 radnika.

Ta kompanija koja proizvodi zavarene čelične konstrukcije i delove za građevinske mašine obeležila je 17. godišnjicu poslovanja, a u vlasništvu je nemačkog Vaker Nojzona.

Posao je započet u maloj radionici na par stotina kvadrata, a Vaker sada radi u fabrikama na dve lokacije u Kragujevcu gde je zaposleno više od 500 radnika.

Prošle godine je u rad je puštena nova fabrika, a investicija je bila u vrednosti više od 20 miliona evra.

Kragujevac
foto: Shutterstock

Kako je saopšteno, tim ulaganjem kompanija je proširila svoje poslovanje u Srbiji i obezbedila dugoročnu strategiju u Kragujevcu.

- U narednim fazama razvoja kompanije, predviđeno je proširenje postojećeg proizvodnog pogona u okviru kojeg će bii moderna farbara kao i izgradnja potpuno nove fabrike za sklapanje gotovih proizvoda - građevinskih mašina - saopšteno je iz Vaker Nojzona.

Direktor kompanije je govorio o izazovima u poslovanja zbog pada tražnje proizvoda iz Kragujevca usled globalno ekonomske krize, zbog čega su planirane faze razvoja trenutno 'na mirovanju'.

Kompanija, Firma
foto: Shutterstock

On je istakao da Vaker nastavlja da ulaže u automatizaciju i robot tehnologiju i najavio da će u toku godine biti instaliran još jedan robot za zavarivanje.

- U ovom trenutku tražimo nove zaposlene, a težište je na specijalistima za proizvodnju, inženjering i programiranje - rekao je Šmuker.

On je napomenuo da kompanija ulaže u mere bezbednosti i zaštite na radu kako bi se smanjio broj nezgoda.

- U ovoj godini smo imali 18 nezgoda na radu, što je velika brojka, ali u poređenju sa prethodnim godinama možemo reći da je bilo manje povreda na radu - rekao je Šmuker.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track