MLADIĆ STALNO DOBIJAO OTKAZ PA MU SE SMUČILO: Sa 22 godine pokrenuo biznis i sada mesečno zarađuje više od 100.000 evra
Foto: Instagram/icapitalize

MLADIĆ STALNO DOBIJAO OTKAZ PA MU SE SMUČILO: Sa 22 godine pokrenuo biznis i sada mesečno zarađuje više od 100.000 evra

Moj biznis -

Sasvim je prirodno da tokom života doživite gubitak velikih poslovnih prilika ili otpuštanje sa posla, ali malo ko uspeva da ovu situaciju preokrene u svoju korist, a upravo je to uradio Rajan Mekatir iz Liverpula, Engleska.

Ovaj 25-godišnjak je imao problema da zadrži posao jer je stalno dobijao otkaz, pa je odlučio da osnuje sopstvenu automobilsku kompaniju.

Svoj prvi automobil prodao je sa 19 godina

Svoj prvi automobil prodao je sa samo 19 godina, ali tada nije mogao u potpunosti da se posveti prodaji automobila jer je imao posao u prestižnoj automobilskoj kompaniji.

"Prodavao sam automobile od svoje 19. godine, ali sam stalno dobijao otkaz jer se nisam pojavio ili bih zakasnio. Jednostavno nisam bio posvećen", priznao je Rajan i dodao da mnoge prodavnice automobila kupuju polovne automobile na pozajmicu i čuvaju ih mesecima, a najčešće ova vozila samo stoje, zbog čega kompanija može da ima troškove od nekoliko hiljada do milion evra.

Upravo to je inspirisalo mladića iz Liverpula, pa je osmislio drugačiji način prodaje automobila.

"Moja ideja je bila da pridobijem kupca. Radio sam pre toga u 15 auto kuća i dobro znam šta radi, a šta ne", rekao je on.

Sa samo 22 godine osnovao je svoju kompaniju "Rockstar Car Finance", a kupce je pronašao preko Instagrama, gde je otvorio profil sa imenom svoje kompanije. Tri godine nakon pokretanja sopstvene kompanije, Rajan sada ima dve kancelarije za prodaju vrhunskih automobila i zarađuje više od 116.000 evra mesečno.

"Kada sam prodao "lamborghini urus" vredan 233.000 evra, počeli su da me primećuju mnogi poznati klijenti. Prodao sam automobile mnogim poznatim zvezdama poput Hane Elizabet sa Ostrva ljubavi, Kloi Ros i Kloi Broket , ali i nebrojenim influenserima, jer znaju Pravim najbolje ponude i pružam najbolju uslugu i najbolje automobile.Volim ovaj posao jer je svaki dan drugačiji. Na primer, influenserka je upravo kupila novi porše od mene, ali želi da bude roze, a njena želja je naša komanda", rekao je Rajan, piše Mirror.

(Kurir.rs/Miror)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track