NIKADA NIJE BIO NA BALKANU, AUSTRALIJANAC JE, A PRAVI NAJBOLJI BUREK U MELBURNU! "Hrvati i muslimani NEĆE da kupuju od mene"
Foto: Profimedia

čuva tradiciju

NIKADA NIJE BIO NA BALKANU, AUSTRALIJANAC JE, A PRAVI NAJBOLJI BUREK U MELBURNU! "Hrvati i muslimani NEĆE da kupuju od mene"

Moj biznis -

Čini se da svaki Srbin u rasejanju ima neku posebnu priču, neko specifično porodično stablo i životni put koji ga je doveo do mesta na kom se sada nalazi. Mnogo naših ljudi radi i živi u Australiji, našli su sreću daleko od domovine, a jedan od njih, po imenu Drago Nikodijević, uspeo je da spoji dva univerzuma i usreći i sebe i ostale. Dobar burek i brze trke su moto ovog 62-godišnjaka koji nikada nije posetio Balkan.

- Otac mi je radio preko puta i zvali su ga burek majstor. Nastavio sam da se bavim time i evo, ide dobro - kaže Drago, čija se pekara nalazi u srcu Viktorija marketa, najveće pijace u Melburnu i čitavoj južnoj hemisferi planete.

Pekar
foto: Profimedia

- Da, otac mi je iz Kruševca, a majka iz Bosne, ali nikada nisam bio tamo. Planirao sam da dođem ove godine, da prvi put vidim. Ako ne ove, onda sledeće - navodi Drago.

Kažu, pravi najbolji burek u Melburnu, a i sami smo se uverili u to. Ovaj dragi ugostitelj nije hteo ni da naplati, kaže, sledeći put, valjda ćete se vratiti.

Mnogi se vraćaju i redovne su mušterije, od Australijanaca preko svih Balkanaca do Kineza.

- Svi se ljute šta god da kažem. Srbi se naljute kada kažem da sam Australijanac, a Hrvati i muslimani neće da kupuju kod mene, dignu nos kada kažem da sam Srbin. Ne bavim se tim, radim svoj posao i trudim se da ga radim najbolje što znam. Australijancima se sviđa burek, sviđa im se čitava naša kuhinja i to je bitno - zaključuje Nikodijević.

Pekar, Pekara
foto: Profimedia

Buregdžinica "Drago's" ili Dragova buregdžinica prodaje i sve vrste pita, a i sam majstor se pohvalio dobrim ćevapima koje naručuju širom grada kroz ketering. Sva srpska hrana je na meniju i ocene za njegovu uslugu na internetu su najviše moguće.

U protekloj deceniji, Drago je imao i drugi posao, ali i veliku pasiju za automobilima, a bio je vozač kratkih trka širom Australije.

Vozio je u Adelejdu, Sidneju, Melburnu, a adrenalin mu je još uvek u krvi. Uspeo je da spoji dve stvari u svom životu koje za njega čine smisao.

kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track