SLEDI TREĆI TALAS OTPUŠTANJA U AMERIČKOJ KOMPANIJI: Bez posla ostaje još 600 radnika, a OVO su njihovi razlozi!
Foto: Shutterstock

navala otkaza

SLEDI TREĆI TALAS OTPUŠTANJA U AMERIČKOJ KOMPANIJI: Bez posla ostaje još 600 radnika, a OVO su njihovi razlozi!

InfoBiz -

Investiciona kompanija BlackRock Inc otpustiće oko 600 zaposlenih, što je oko tri odsto globalne radne snage koju poseduje, jer nastoji da preraspodeli resurse usled brzih promena u upravljanju imovinom.

- Vidimo da se naša industrija menja brže nego u bilo kom trenutku od osnivanja BlackRocka - ističu čelnici kompanije, glavni izvršni direktor Lari Fink i predsednik Rob Kapito.

BlackRock otpustiće 600 od oko 20.000 zaposlenih u novom talasu otpuštanja, dok se kompanija, čija vrednost se procenjuje na oko 9.100 milijardi evra, priprema za preraspodelu resursa, što je navedeno u dopisu koji je upućen zaposlenima.

nezaposlenost, traženje posla, posao, otkaz
foto: Shutterstock

Biće to treći krug otpuštanja u kompaniji u poslednjih 12 meseci. Pre godinu dana otpušteno je 500 zaposlenih, a letos je usledilo smanjenje broja zaposlenih za jedan odsto. Direktor i predsednik je saopštio da će planirana otpuštanja uticati na poslove širom kompanije.

Potreba za otpuštanjima pripisana je brzim promenama u industriji upravljanja imovinom, iako je kompanija BlackRock, prema rečima njenih čelnika, u novu godinu ušla sa značajnim zamahom, dok njeni odnosi sa klijentima nikada nisu bili jači.

radnici
foto: Profimedia

Kompanija je povećala ulaganja u AI tehnologiju, a bez obzira na otpuštanja, BlackRock planira da zapošljava u 2024. godini, kako bi podržala ključne oblasti rasta.

kurir.rs/bizportal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track