ZA SVETLANU NIJE BILO ODGOVARAJUĆE OBUĆE, PA REŠILA DA POKRENE SVOJ BIZNIS! Danas jedina u regionu pravi OVAKVE CIPELE (FOTO)
Foto: Privatna arhiva

neobičan dizajn

ZA SVETLANU NIJE BILO ODGOVARAJUĆE OBUĆE, PA REŠILA DA POKRENE SVOJ BIZNIS! Danas jedina u regionu pravi OVAKVE CIPELE (FOTO)

Moj biznis -

Priča o stvaranju neobičnog brenda cipela započinje u malenom gradu u Makedoniji, u Krivoj Palanci. Strast prema modi i obući, a posebno prema italijanskim cipelama, Svetlana Peshovska, negovala je mnogo pre nego što je pokrenula sopstvenu kolekciju. Njen zahtevan ukus i činjenica da je ceo život nosila cipele broj 35, što nije bilo lako pronaći u trgovinama, navelo je na ideju stvaranja sopstvene biznis priče.

Godinama je porodica Peshovski radila u obućarskoj industriji u Makedoniji, još od 2005. godine, gde su stekli neprocenjivo iskustvo u izradi kvalitetne obuće.

Svetlana Peshovska, cipele
foto: Privatna arhiva

- Radili smo tada za nekoliko poznatih italijanskih modnih kuća. Iako smo uživali u svom poslu, osećali smo da je vreme da ostvarimo svoj san i krenemo svojim putem. Da stvorimo nešto po ćemo biti prepoznatljivi. Strast koju smo imali prema dizajnu i kvalitetu bila je ključna za uspeh. Pažljivo smo birali materijale vrhunskog kvaliteta i radilI na kreiranju jedinstvenih i elegantnih modela cipela. Ubrzo su one postale prepoznatljive po svom kvalitetu, udobnosti i izvanrednom dizajnu, a poseban akcent nam je dizajnirana koža po čemu nas sada već svi znaju - priča Svetlana.

Kroz upornost i posvećenost porodica Peshovski je uspela da izgradi svoj originalni brend i privuče pažnju kupaca. Sada polako postaju sinonim za eleganciju i vrhunsku izradu cipela.

Svetlana Peshovska, cipele
foto: Privatna arhiva

- I, naravno, danas ponosno nosim svoje cipele u broju 35. Danas ih radimo i u broju 34, što mi kažemo za Pepeljuge, jer sam na svojoj koži osetila šta znači kada žena ne može žena da pronađe svoj broj, zato mi pravimo obuću u ovim brojevima. Isto tako radimo do modela i u brojevima 42 i 43, jer je i njih jako teško pronaći u trgovinama - otkriva naša sagovornica.

Kupci kod njih od modela koje nude sami mogu da urade svoju kombinaciju i dobiju svoje Custom Made cipele, a obuću prilagođavaju za šire stopalo, visoki ris i slično.

Svetlana Peshovska
foto: Kurir

- Dizajn već radimo na 2D i 3D italijanskom softveru za dizajniranje za koji smo se školovali u Italiji, imamo najsavremeniju CAD CAM TESEO mašinu za krojenje, koja je broj jedan kada je u pitanju kvalitet izrade - otkriva nam Svetlana.

Kad neko prvi put čuje za njih, reakcija je - više lepih cipela na jednom mestu nikada nismo videli. To je nešto što im daje još više želje da budu što bolji u svakom smislu:

- Naša fantazija je beskrajna, nešto što ne može da presuši. Ne možemo sve ideje realizujemo. To je nešto što ili imaš u sebi ili nemaš.

1 / 3 Foto: Privatna arhiva

Danas je brend cipela iz Krive Palanke prepoznatljiv po izradi visokokvalitetnih cipela inspirisanih italijanskim dizajnom i stilom, ali sa dušom i tradicijom Makedonije. Njihova priča može da posluži kao inspiracija svima koji sanjaju o ostvarenju svojih snova i trude se da odostignu uspeh. Oni su jedna mala proizvodnja koja ima toliko toga da ponudi.

- Nekad kažem da mi nismo za ovde, ovu lepotu treba svet da vidi, nadamo se da će doći i taj dan - zaključuje Svetlana.

kurir.rs/ Jelena Skenderija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track