SVE SE RAZGRABI ČIM SE SIPA, MLADE MAJKE UZIMAJU ZA DECU Postavili mlekomat u Bajinoj Bašti, napravili odličan poslovni potez FOTO
Foto: RINA/Privatna arhiva

SVE SE RAZGRABI ČIM SE SIPA, MLADE MAJKE UZIMAJU ZA DECU Postavili mlekomat u Bajinoj Bašti, napravili odličan poslovni potez FOTO

Moj biznis -

Bajina Bašta - Ne želeći više da zavise od volje otkupljvača Miloš Marić i njegova majka Ljiljana odlučili su da preuzmu stvari u svoje ruke. Godinama unazad se bave mlečnim govedarstvom i oni su prvi koji su u Bajinoj Bašti postavili mlekomat u centru opštine.

Željni zdravog, domaćeg mleka građani svaki dan praktično razgrabe sve što je u njega sipano nakon jutarnje, ali i večernje muže.

- Nezadovoljni otkupnom cenom mleka, a videvši primer dobre prakse na Zlatiboru i mi smo se odlučili da postavimo mlekomat. Naš kolega iz Čajetine nas je uputio u sve, kako da nabavimo i doteramo mašinu, a cela ta procedura trajala je oko tri meseca. Sada kad je mlekomat postavljen, zadovoljni smo kako to sve funkcioniše, rekao je Miloš.

1 / 2 Foto: RINA/Privatna arhiva

U punim štalama ove vredne porodice nalazi se preko deset krava, telad i bikovi. Majka Ljiljana je jedna od najpoznatijih mlekarica tog kraja, a na svom primeru pokazuju da se vredan i pošten rad uvek isplate. Postavljanju mlekomata u centru grada najviše su se obradovali sami građani.

- Dosta mladih majki dolazi kako bi ovde uzele mleko za svoju decu, jer znaju da je zdravo i domaće, bez ikakvih dodataka i prerađivanja. To u današnje vreme mnogo znači, da znate šta dajete deci da jedu i piju. Kapacitet mlekomata je 100 litara, a cena po litru 120 dinara, dodaje Miloš.

Pored mlekomata u Bajinoj Bašti nalazi se i flašomat, ali se može doneti i svoja flaša koja se prilikom ubacivanja u mlekomat prvo steriliše.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track