PROJEKAT "SEDELA SAM ZA MAŠINOM, ŠILA SAM": Upis za 7 žena sa idejom za svoj biznis i samostalnosti nakon 35 časova (VIDEO)
Kurs za krojača, Foto: Kurir TV, Shutterstock, Ilustracija

beograd

PROJEKAT "SEDELA SAM ZA MAŠINOM, ŠILA SAM": Upis za 7 žena sa idejom za svoj biznis i samostalnosti nakon 35 časova (VIDEO)

Moj biznis -

Nezaposlene žene, koje žele da se dokvalifikuju ili prekvalifikuju za posao modelara, krojača i šivača imaju priliku da to ovih dana urade besplatno. U okviru projekta “Sedela sam za mašinom, šila sam” koji organizuje Unija poslodavaca Srbije uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda, obuku će pohađati sedam žena sa idejom da pokrenu sopstveni biznis ili da se zaposle kod poslodavca koji se bavi tekstilnom industrijom.

Kurs krojača
foto: Kurir tv

Kako će izgledati ova obuka, proveravavala je reporter Kristina Džoković, a šta je saznala od instruktorke Milene Čvorović i od polaznica kursa Željke Karadžić i od Marine Trifunović polaznica kursa, pogledajte u videu ispod.

06:22

“Sedela sam za mašinom, šila sam”

- Veoma nam je bitno da, nakon kursa, polaznice ne budu samo obični šivači nego i dizajneri. Nakon 35 časova one će u potpunosti biti samostalne da pokrenu i svoj biznis, ali imati i prostora da se još dodatno edukuju - istakla je instruktorka Čvorović.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track