Evropska unija traži predivo iz Leskovca
Foto: Tanjug

Predsednik prisustvovao otvaranju novih pogona

Evropska unija traži predivo iz Leskovca

InfoBiz -
Preduzeće „Bimteks“ investiralo više od 12 miliona evra, što mu omogućava da godišnje proizvede konac vredan oko 2,5 miliona evra

LESKOVAC - Velika šansa za razvoj grada!- Ukoliko se ne promenimo svi i ne pomognemo na adekvatan način one koji dobro rade i mogu sa uspehom da plasiraju svoje proizvode na domaće i strano tržište, kriza će još više i duže da nas trese, a potencijala i uslova imamo da pokrenemo Srbiju i omogućimo narodu bolji život.Ovo je, između ostalog, rekao u Leskovcu predsednik Srbije Tomislav Nikolić u prepunoj sali Gradske skupštine nakon nakon uručenja ugovora o obavljanju stručne prakse 40 mladih diplomaca s prosečnom ocenom preko 9,00.Lideri u SrbijiSvoj boravak u Leskovcu predsednik Nikolić započeo je obilaskom preduzeća „Bimteks“, gde je prisustvovao puštanju u rad novoizgrađenog pogona za proizvodnju pamučnog konca u vrednosti od 1,4 miliona evra. Nikolić je s rukovodstvom fabrike i čelnicima lokalne samouprave obišao proizvodni pogon kompanije, koja je jedan od lidera na tržištu Srbije u proizvodnji različitih tipova prediva za sve vrste pletećih tehnologija, a koja ima kapacitet veći od 1.000 tona godišnje. Preduzeće „Bimteks“ osnovano je 1992. kao porodična firma pod nazivom „Bim komerc“, a osnovna delatnost joj je proizvodnja prediva za trikotažnu i čaraparsku industriju, kao i proizvodnja elastičnih mrežica za pakovanje mesnih proizvoda. „Bimteks“ zapošljava 99 radnika, od kojih su čak 52 nedavno primljena u rad, a iz budžeta Grada Leskovca dobiće podsticajna sredstva u visini od 120.000 dinara po radniku.Dobro ulaganjeTokom poslednjih deset godina u nove mašine i pogone ova kompanija je investirala više od 12 miliona evra, što joj omogućava da godišnje proizvede prediva u vrednosti od 2,5 miliona evra, od čega se 60 odsto izveze u zemlje Evropske unije.

Domaće firme podređeneDomaći investitori ne bi trebalo da budu u podređenom položaju u odnosu na inostrane kad je reč o otvaranju novih radnih mesta, izjavio je Tomislav Nikolić.- Ako država stranom investitoru finansira radno mesto, što ne plaća domaćem, zašto su u neravnopravnom položaju? Što domaći dobija dve-tri hiljade evra po zaposlenom, i to teško da ostvari, a stranac 10.000 evra - rekao je Nikolić u Skupštini grada, gde su diplomcima uručeni ugovori o obavljanju stručne prakse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track