JKP "Subotička toplana" juče je počela sa isporukom toplotne energije. Gradsko grejanje za više od 10.500 korisnika, kako su najavili iz nadležnog preduzeća, nastavlja se nadalje u kontinuitetu i u zavisnosti od spoljašnjih temperatura.

Davor Andrašić, izvršni direktor energetskog sistema JKP "Subotička toplana", za Kurir televiziju rekao je nešto više o ovome.

366438_241015.01_40_00_08.Still008.jpg
Kurir Televizija 

- Jutarnji i večernji sati obeleženi su niskim temperaturima, a juče popodne je počelo zagrevanje sistema toplane. Zbog promenljivog vremena biće grejanja u jutarnjim i večernjim satima, uz dnevne prekide zbog tehničkog minimuma rada ovog sistema od nekih 14 do 15 stepeni - kaže Andrašić, i dodaje:

- Verujem da će grejna sezona proći bez zastoja jer su sve provere odrađene na takav način da nas ni jača zima ne bi ugrozila.

Kurir televizija Početak grejne sezone u Novom Sadu

Danas je zvanično počelo grejanje i u Novom Sadu, a Ivana Stanimirović, PR Novosadske toplane otkrila je koja je očekivana temperatura u stanovima građana tokom zime.

366438_241015.01_43_23_24.Still009.jpg
Kurir Televizija 

- Ispunjeni su svi uslovi za početak grejne sezone u Novom Sadu. Sistem novosadske toplane je potpuno stabilan i sposoban za snabdevanje toplotne energije građanima. Grejanje će biti u skladu sa spoljašnjim temperaturama, a minimum koji novosadska toplana garantuje je toplota od 20 stepeni u stanovima. 

Stanimirović apeluje na građane da pokažu razumevanje u ovom adaptirajućem početnom periodu sezone jer je potrebno vreme da se složeni sistem pokrene kako treba. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Instagram/featureradiators Kako odzračiti radijator