Od 1. novembra 106 blagajni EPS-a prestaje sa radom, a građani će do 1. februara sledeće godine moći da plaćaju račune samo na blagajnama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Kraljevu. Više o tome gde će i na koji način građani imati mogućnost da plaćaju svoje račune, za jutarnji program Kurir televizije, govorila je Jadranka Ristić, direktorka Direkcije za javno snabdevnje Elektroprivrede Srbije.

- Moram da istaknem da je ova odluka bila potpuno očekivana jer sve manji broj građana plaća svoje račune na našim blagajnama. U poslednje vreme preko 80 posto njih koristi elektronski portal kao i bankarske usluge elektronskog plaćanja, a svega 13 posto građana koristi blagajne predviđene za ovu vrstu usluge. U periodu od 1. novembra ove godine do 31. januara 2025. godine na području cele Republike Srbije radiće samo pet blagajni u pet najvećih gradova, Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu. Svi zaposleni koji rade na blagajnama biće raspoređeni na druge pozicije u cilju unapređena usluge korisnika - rekla je Ristić i dodala:

- U poslednjih nekoliko godina Elektroprivreda Srbije svakog dana radi na unapređenju poslovnog sistema. Pre godinu dana kupcima je ponuđen novi elektronski portal koji je kupcima olakšao korišćenje i plaćanje naših usluga. Ono što je novina za sve stare i nove korisnike "EPS uvid u račun" portala jeste da narednih godinu dana, odnosno od 1. novembra ove godine do 31. oktobra naredne godine, svi kupci koji putem EPS portala budu platili usluge električne potrošnje dobiće popust od 30 dinara na narednom računu. Želim da istaknem da Elektroprivreda Srbije takođe nudi dodatni popust od 50 dinara za sve one koji se izjasne da žele svoj račun da dobiju na e-mail adresu. Na taj način svi zajedno doprinosimo očuvanju životne sredine.

Kurir televizija Ukidanje blagajni EPS-a

Ristić je takođe istakla da za one manje vične u korišćenju elektreonskih sadržaja i dalje postoji opcija plaćanja tradicionalnim putem, odnosno na preostalim blagajnama EPS-a, šalterima pošte i poslovnih banaka.

- Banka Poštanska štedionica izašla je u susret i svim građanima koji se odluče za plaćanje električne energije putem njihovih šaltera obezbediće znatno manju proviziju. 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj 109 za korisnike MTS Iris TV, na kanalu 9 za korisnike m:SAT TV, Supernova i Yettel Hipernet TV, na kanalu 108 za korisnike BeotelNet, na kanalu 8 za korisnike Orion telekoma i na kanalu broj 112 za korisnike Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme M:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

 BONUS VIDEO:

kurir televizija STRUČNJAK OTKRIVA DA LI SE POMOĆU PAMETNIH BROJILA MOŽE UŠTEDETI STRUJA: Omogćavaju dvosmerno merenje i precizniji su!