Nacionalna aviokompanija UAE uvešće 15. juna redovne dnevne letove između Abu Dabija i Beograda

BEOGRAD - Eksperti aviokompanije Etihad iz Ujedinjenih Arapskih Emirata završili su danas trodnevnu posetu Beogradu, gde su analizirali poslovanje Jat tehnike i ćerki firmi nacionalnog avioprevoznika - Jat keteringa i Suporta, rečeno je Tanjugu u Jat ervejzu.

U Jatu kažu da je poseta uspešno realizovana i da očekuju dalju saradnju sa tom bliskoistočnom kompanijom, kao i da su stručnjaci Etihada prvi put posetili Jat tehniku, Jat ketering i Suport. Etihad istražuje poslovanje u tim preduzećima u okviru priprema za evenetualno podnošenje predloga o strateškom partnerstvu sa Jatom.

Nacionalna aviokompanija UAE uvešće 15. juna redovne dnevne letove između Abu Dabija i Beograda. Državna kompanija Jat tehnika, koja je 2005. godine izdvojena iz Jat ervejza, izabrana je za pružoca usluga tehničke podrške - linijskog održavanja za Etihad na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu.

Jat i Etihad su u aprilu potpisali ugovor o komercijalnoj saradnji na 46 destinacija i uvođenju zajedničkih "kod šer" letova. Etihad, koji je prošle godine imao 10,3 miliona putnika, ima vlasničke udele u kompanijama "Er Berlin", "Er Sejšeli", "Virdžin Australija" i "Er Lingus", i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija u svetu.