RUSKI KREDIT: Gradi se pruga Valjevo-Loznica
Foto: Zorana Jevtić

Milutin Mrkonjić

RUSKI KREDIT: Gradi se pruga Valjevo-Loznica

InfoBiz -
Ugovoreni radovi na modernizaciji pruga i nabavci vozova između srpskih i ruskih železnica koji uključuje pet projekata

BEOGRAD - Ministar saobraćaja Srbije Milutin Mrkonjić potvrdio je danas da će se graditi pruga Valjevo-Loznica "iz ruskog kredita ili iz nekih drugih sredstava". Mrkonjić je novinarima prilikom obilaska radova na mostu Zemun-Borča kazao da za prugu Valjevo-Loznica postoji kompletna projektna dokumentacija i da je o izgradnji tog pravca u četvrtak razgovarao s direktorom Ruskih železnica Vladimirom Jakunjinom.

On je podsetio da je juče potpisan ugovor o izvođenju radova na modernizaciji pruga u Srbiji i nabavci vozova između srpskih i ruskih železnica koji uključuje pet projekata.

"S Rusima smo pregovarali tri godine zato što nije bilo projekata. Kada smo konačno skupili pet projekata potpisali smo ugovor", kazao je ministar Mrkonjić tokom obilaska radova na mostu Zemun-Borča kojem je prisustvovao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Dodao je da za modernizaciju pruge između Beograda i Novog Sada, koja će se finansirati iz ruskog kredita od 800 miliona dolara, umesto pruge Valjevo - Loznica ne postoje glavni projekti i da ih neće biti još dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track