Dinkić:Vlada nije razmatrala prodaju Telekoma

Privatizacija

Dinkić:Vlada nije razmatrala prodaju Telekoma

InfoBiz -
Tačno je da postoji interes sa dve tri strane iz sveta za privatizaciju Telekoma, ali se Vlada još nije sastala da razmotri strategiju po tom pitanju, rekao je ministar finansija i privrede

BEOGRAD - Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je da Vlada nije razmatrala prodaju Telekoma Srbije.

"Tačno je da postoji interes sa dve tri strane iz sveta za privatizaciju Telekoma, ali se Vlada još nije sastala da razmotri strategiju po tom pitanju", rekao je Dinkić u Beogradu, posle potpisivanja ugovora sa američkom kompanijom NCR.

Dinkić je dodao da je potrebno napraviti kompletnu strategiju za preduzeća u javnom sektoru.

"Verujem da ćemo odmah nakon prvomajskih praznika sesti i napraviti strategiju u objaviti šta je plan vlade za preduzeća u javnom sektoru", rekao je ministar.

Dodao je da treba odlučiti koja preduzeća država želi da ostanu u njenom vlasništvu i pod njenom upravom, a iz kojih ima smisla da se povuče "i iz upravljanja, i iz vlasništva".

Beogradski mediji objavili su u utorak da bi Vlada Srbije uskoro mogla da raspiše tender za prodaju stoprocentnog vlasništva u Telekomu Srbije i da su interesovanje za učešće pokazali Akcionarska finansijska korporacija iz Rusije i po jedna velika firma iz SAD i Abu Dabija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track