Mihajlovićeva: EPS nije na prodaju
Foto: Tanjug

Spreman za tržište

Mihajlovićeva: EPS nije na prodaju

InfoBiz -
Cilj nije da ga država proda već da ga učini efikasnijim

BEOGRAD - Ministarka energetike Zorana Mihajlović rekla je da državi nije cilj da proda "Elektroprivredu Srbije" već da to preduzeće učini efikasnijim i najavila povećanje cena struje za kraj grejne sezone.

Ministarka je naglasila da je poskupljenje struje način da se liberalizuje tržište energenata u Srbiji, kao i da se javna preduzeća učine konkurentnijim na tržištu.

Prema njenim rečima, država je počela da pravi uslove za izlazak "Elektroprivrede Srbije" iz krize, i otpis kamata na dugove za struje je jedna od mera, kao i reprogram tog duga.

"Računi moraju da se izmire, ili ćemo imati isključenja struje", naglasila je ministarka i ukazala da dugovi za struju mogu da se plaćaju i na rate.

Država će staviti tačku na dugovanja građana i privrede, koja iznose oko milijardu evra jer elektroenergetski sistem to ne može više da izdrži, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarka energetike rekla je da EPS mora da bude spreman za otvaranje tržišta električne energije i da država nije cilj da proda EPS, već da hoće da ga učini efikasnijim.

Kako je rekla Mihajlovićeva, oni koji se greju na struju treba da plaćaju i veću cenu, a tarifne sisteme odrediće Agencija za energetiku koja je, po zakonu, zadužena za to.

http://www.youtube.com/watch?v=cZWY7WlPDjU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track