Pet opština finansira razvoj Radan planine

Dogovor kuću gradi

Pet opština finansira razvoj Radan planine

InfoBiz -
Zajednički će na unapređenju turizma na Radanu raditi opštine Kuršumlija, Prokuplje, Bojnik, Lebane i Medveđa

KURŠUMLIJA - Predsednici pet opština na obroncima Radan planine dogovorili su se da zajedno finansiraju razvoj turizma u tom području, kazao je predsednik "Radan Klastera" Radovan Tanasković.

Zajednički će na unapređenju turizma na Radanu raditi opštine Kuršumlija, Prokuplje, Bojnik, Lebane i Medveđa.

Na teritorijama tih opština su četiri banje, od kojih su tri u Kuršumliji, zatim prirodni spomenik Đavolja Varoš, neolitsko naselje Pločnik, srednjevekovni vizantijski "Caricin grad" i drugi kulturnoistorijski spomenici.

Tanasković je rekao da je cilj klastera povezivanje tih turističkih destinacija putevima preko Radan planine, kao i razvoj različitih vidova turizma poput banjskih, lovnih, planinskih, zimskih i kulturnih.

"Ujedinjavanje pet opština je veoma značajan korak za razvoj turizma u Srbiji. Izgradnjom puta od Prolom banje i Đavolje varoši, preko Radan planine, do Caričinog grada, povezaće se te tri turističke destinacije koje imaju evropski i svetski značaj. Izgradnja tog puta je prioritet klastera", istakao je Tanasković.

On je dodao da se planira i izgradnja tri ski stadiona na Radan planini, razvoj seoskog turizma, kao i da se prve turističke ture očekuju najdalje do 1. jula ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track