EVRO 5: Od 1. januara gorivo u Srbiji kao u Evropi

Loše odlazi

EVRO 5: Od 1. januara gorivo u Srbiji kao u Evropi

InfoBiz -
Našim vozačima biće ponuđena goriva sa izuzetno restriktivnim količinama aromata i sumpora, kao što su "evrodizel", benzin "evropremijum BMB 95" i "autogas"

BEOGRAD - Članice Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) spremno dočekuju 1. januar 2013. kada će sa srpskog tržišta nestati goriva koja ne zadovoljavaju evropske standarde, saopštilo je danas to udruženje.

Kako se ističe, u skladu s propisima koji od naredne godine dozvoljavaju samo prodaju derivata "evro" 5 kvaliteta kompanije članice UNKS će ponudu goriva u Srbiji usaglasiti s ponudom koja je na raspolaganju vozačima širom Evrope.

U tom udruženju su naftne kompanije EKO Srbija, OMV Srbija, Intermol, JP Transnafta, Petrobart, Naftahem (Naftaćem), Ina, Standard gas, Lukoil Srbija i Spid (Speed).

Te kompanije će, navodi se, vozačima u Srbiji osim ekološki prihvatljivih goriva s izuzetno restriktivnim količinama aromata i sumpora, kao što su "evrodizel", benzin "evropremijum BMB 95" i "autogas", veoma brzo ponuditi i više vrsta visokooktanskog i aditiviranog, odnosno goriva poboljšanog kvaliteta.

Na jučerašnjoj Skupštine Udruženja naftnih kompanija Srbije, na kojoj su tom udruženju pristupili Lukoil Srbija i Spid, ocenjeno je da kompanije UNKS-a koje sada imaju još značajniji udeo u ukupnom prometu goriva očekuju da će im se u borbi za sistemsko uređenje tržišta derivate nafte uskoro pridružiti i Naftna industrija Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track