Aranžman sa MMF važan za privredu

Zoran Petrović

Aranžman sa MMF važan za privredu

InfoBiz -
Aranžmana može da olakša dalje potrebe za finansiranjem za iduću godinu

BEOGRAD - Potpredsednik američke privredne komore Zoran Petrović rekao je danas da je aranžman sa MMF-om važan za privredu i da neće biti dobra vest ako se to ne desi.On je naglasio da postojanje aranžmana može olakšati dalje potrebe za finansiranjem za iduću godinu i može imati pozitivan uticaj cenu pozajmljivanja na međunarodnom tržištu kapitala.

Govoreći o današnjem sastanku privrednika sa premijerom on je rekao da će se fokusirati na rešavanje pitanja iz građevine, na radna mesta i parafiskalne namete.

"Želimo da vidimo propise kojima će se ubrzati izdavanje građevinskih dozvola, razvijanje jednošalterskih sistema, zatim da se svi preduslovi za dobijanje građevinskih dozvola pobroje kao i poštojanje rokova i kazne za one koji ih ne poštuju", naglasio je Petrović.

On je dodao da će se razgovarati o uvođenju fleksibilnosti radnog vremena, pitanju otpremnina kao i primeni opšteg Kolektivnih ugovora.

"Ukazaćemo na probleme i daćemo predloge kako mi vidimo moguća rešenja", rekao je Petrović.On je ocenio da neće biti lako zaustaviti trend otpuštanja radnika i naveo da je preduslov za to privredni rast i ohrabrenje investitora da ulažu u Srbiju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track