NJIMA SE SKRAĆUJU RADNI DANI, ALI NE I BROJ SATI: Ovo niko nije očekivao, ali mnogima će se svideti samo iz jednog razloga!
Foto: Shutterstock

NJIMA SE SKRAĆUJU RADNI DANI, ALI NE I BROJ SATI: Ovo niko nije očekivao, ali mnogima će se svideti samo iz jednog razloga!

InfoBiz -

Radnici u Velikoj Britaniji bi mogli da dobiju pravo da traže četvorodnevnu radnu nedelju uz isti broj radnih sati, navodi se u predlozima nove laburističke vlade u Londonu za fleksibilan rad.

- Možete, na primer, da radite 10 sati dnevno četiri dana umesto osam sati dnevno pet dana u nedelji. Dakle, nadalje radite istu količinu posla, ali možete da se više posvetite porodici, da budete sa decom ili da obavljate druge aktivnosti - izjavila je danas ministarka obrazovanja Velike Britanije Džeki Smit.

Prema njenim rečima, fleksibilno radno vreme je zapravo dobro za produktivnost, prenosi Guardian. Ministarka je negirala da vlada u Londonu želi da nametne ovaj sistem rada kompanijama, a njenu tvrdnju je ponovio i vladin portparol.

- Ne planiramo da nametnemo četvorodnevnu radnu nedelju poslodavcima ili zaposlenima. Sve izmene zakona o zapošljavanju biće sprovođene u saradnji sa predstavnicima biznisa - naveo je portparol.

Ministarstvo za poslovanje i trgovinu Velike Britanije saopštilo je da će u roku od 100 dana izneti dodatne detalje o ovom predlogu.

BiznisKurir/EuroNews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track