EVO ŠTA GAZDA MORA DA URADI 48 SATI PRE DONOŠENJA OVE ODLUKE: Ruke su mu odrešene samo u jednom slučaju!
Foto: Profimedia

EVO ŠTA GAZDA MORA DA URADI 48 SATI PRE DONOŠENJA OVE ODLUKE: Ruke su mu odrešene samo u jednom slučaju!

InfoBiz -

U slučaju da se na vašem radnom mestu dogodi promena radnog vremena, evo šta je u tom slučaju poslodavac dužan da učini.

O ovom postupku je više govorio pravnik Milan Predojević za TikTok kanal Infostuda.

- U kom vremenskom roku je poslodavac dužan da obavesti zaposlenog o promeni rasporeda radnog vremena? Dužan je da to uradi najmanje pet dana unapred, osim u slučaju uvođenja prekovremenog rada.

Dodaje da se prekovremeni rad može uvesti u slučaju više sile ili iznenadnog povećanja obima posla, tako da mimo toga dužan je da o ovom slučaju zaposlenog obavesti 48 časova pre uvođenja promene.

Ovakve promene mogu biti vrlo značajne zbog privatnog života zaposlenih i njihovih obaveza van posla, što pogotovo može biti nezgodno za one radnike koji svoj posao obavljaju u dve, pa i u tri smene, tako da su ovi rokovi svakako vrlo bitni da bi se sve obavilo pravovremeno.

@poslovi_infostud Pravnik Milan Predojević nam otkriva u kom vremenskom roku je poslodavac dužan da obavesti zaposlenog o promeni rasporeda radnog vremena. #infostud #pravnik #posloviinfostud #pravnik #radnopravo ♬ Inspirational - neozilla

biznis.kurir.rs/TikTok

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track