PODSTICAJI SAMO ZA REGISTROVANA GAZDINSTVA Apel ministarstva: Poziv paorima da prijave zloupotrebe poljoprivrednog zemljišta
Foto: Shutterstock

PODSTICAJI SAMO ZA REGISTROVANA GAZDINSTVA Apel ministarstva: Poziv paorima da prijave zloupotrebe poljoprivrednog zemljišta

InfoBiz -

Obaveštavamo poljoprivredne proizvođače da Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede aktivno radi na izmeni Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, koja će omogućiti da se poljoprivrednicima dozvoli upis parcela u elektronski Registar poljoprivrednih gazdinstava na osnovu posebne izjave overene kod notara pod krivičnom i materijalnom odgovornošću, kojom garantuju da je navedena parcela ona koju baš oni obrađuju što će i dokumentovati nadležnim inspekcijama tokom provere.

Pomenuti predlog izjave o obrađivanju zemljišta, tačnije izmene i dopune Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju, ima za cilj da pravo na podsticaje ostvaruju isključivo poljoprivredni proizvođači koji prijavljeno zemljište i obrađuju – u svoje ime i za svoj račun i da subvencije neće moći da koriste vlasnici zemlje koji tu zemlju zaista ne obrađuju, već je daju u zakup drugom licu.

Apelujemo na poljoprivredne proizvođače da sačekaju do donošenja pomenutih izmena i dopuna Zakona o poljoprivredi i ruralnom razvoju kojima će tačno biti precizirani uslovi i načini shodno zakonskim regulativama.

Svi poljoprivredni proizvođači koji imaju informacije o zloupotrebama u vezi sa prijavom poljoprivrednog zemljišta pozivaju se da od danas pošalju svoje informacije o zloupotrebama na elektronsku adresu prijavizloupotrebu@minpolj.gov.rs.

Svaka informacija može biti od izuzetne koristi jer ćemo tako moći brže da kontrolišemo i suzbijemo sve eventualne zloupotrebe, a samim tim ubrzamo isplatu subvencija onima koji zaista imaju pravo da ih dobiju. Zajednički je interes da novac svih građana Srbije namenjen jačanju naše poljoprivrede i prehrambene industrije bude iskorišćen na najbolji mogući način.

biznis.kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track