SMESTILI LUX HOTEL USRED PUSTINJE: Savršeno mesto za sve koji ne žele kontakt sa ljudima, a tek kad vidite kako je napravljen...
Foto: Shutterstock

nestvarno

SMESTILI LUX HOTEL USRED PUSTINJE: Savršeno mesto za sve koji ne žele kontakt sa ljudima, a tek kad vidite kako je napravljen...

InfoBiz -

Hotel Folly Mojave je utočište i bekstvo iz divljine okruženo sa stotinama kvadratnih kilometara prirodnog pejzaža koje je dizajnirao arhitekta Malek Alkadi iz Los Anđelesa.

Dizajniran od strane multidisciplinarnog arhitekte Maleka Alkadija sa sedištem u Los Anđelesu, utočište od 200 hektara u divljini nalazi se na raskrsnici neukroćenog Nacionalnog rezervata Mohave i Nacionalnog parka Džošua Tree i predstavlja smeli arhitektonski izraz, inspirisan zemljanim nijansama, stenovitim teksturama i nadrealnim krajevima koji liče na Mars.

Objekat je najnoviji u kolekciji „usamljenih smeštaja“ Folly brenda ugostiteljstva, koji je debitovalo u blizini grada Džošua Tree 2018. godine sa savremenom kabinom koju je takođe dizajnirao Alkadi.

- Folly Mojave deluje kao prirodni, božanski prostor i dočekuje goste koji traže zdravlje, lečenje i samorefleksiju - kaže Alkadi.

Hotel
foto: Shutterstock

Kako izgleda kompleks

Imanje poseduje tri samostalne strukture sa apartmanima, koje otelotvoruju četiri elementa prirode i izgleda da se pojavljuju i nestaju u pejzažu na oštrom dnevnom svetlu.

Vodeni apartman, koji neprimetno integriše unutrašnje i spoljašnje prostore, ima kraljevski krevet, dobro opremljenu kuhinju, visoke plafone, raskošnu tuš kabinu, ekološki osvešćene solarne uređaje, vrhunske pogodnosti i terasu na otvorenom koja deluje kao potpuno funkcionalna spavaća soba za one koji su zainteresovani da noću posmatraju Mlečni put.

Druga dva apartmana – Vatra + Kamen i Vetar – pružaju analogna iskustva, uokvirujući poglede koji izazivaju strahopoštovanje kroz ogromne prozore. Svaka nezavisna struktura odiše sirovom, monolitnom privlačnošću, sa tamnim čeličnim akcentima koji naglašavaju njihove betonske školjke. Regenerisano drvo, ugljenisano upotrebom drevne japanske tehnike šou sugi ban, dodaje komplementarnu teksturu.

Pustinja
foto: Profimedia

Materijali u skladu sa prirodom

Izbor materijala govori o otpornosti pustinje, o vezi ljudske genijalnosti i prirodnog sveta. Solarni paneli dolaze u obliku stabla koja su „posađena“ pored svakog apartmana, povećavajući energetsku efikasnost, pozivajući goste da iskuse inovativne tehnologije iz prve ruke.

- Folly Mojave nastoji da funkcioniše kao samodovoljna mikromreža, pri čemu sunce vlada kao primarni izvor energije – istinski se odvaja od spoljnih komunalnih usluga - primećuje Alkadi.

Postoji i četvrta spoljna građevina, Mara Paviljon, inspirisana Oazom Mara. Dizajnirana za razne aktivnosti za samopomoć i wellness, ponuda uključuje filmske večeri, časove joge, zvučne kupke i intimna druženja.

U okviru samog paviljona nalazi se sauna, parna soba, hladni bazen i grejani bazen, dok terapeuti mogu da pruže niz holističkih spa tretmana iz posebno pripremljenog menija.

A za one koji traže pustinjsko iskustvo koje oduzima dah, Folly Mojave ima privatnu ispostavu, koja se nalazi udaljena jednu kratku vožnju, koja nudi večere uz logorsku vatru i večere u sumrak.

BiznisKurir/BIZLife

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track