MINISTAR MALI SE SASTAO SA NOVIM PREDSTAVNIKOM MMF-a: Tema bila i planirano povećanje plata i penzija, kao i minimalne zarade
Foto: Instagram/mali_sinisa

MINISTAR MALI SE SASTAO SA NOVIM PREDSTAVNIKOM MMF-a: Tema bila i planirano povećanje plata i penzija, kao i minimalne zarade

InfoBiz -

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa novim stalnim predstavnikom Međunardonog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Levom Ratnovskim i tom prilikom poželeo mu dobrodošlicu u zemlju.

Kako je Mali objavio na svom Instagram profilu, razgovarali su o ekonomskoj politici, makroekonomskim rezultatima, kao i o aktuelnom aranžmanu koji traje do kraja ove godine.

"Srbija je u prvom kvartalu ove godine imala najveći privredni rast u Evropi, a očekujemo da završimo godinu sa rastom od 3,8% do 4%, javni dug nam je u potpunosti pod kontrolom i ispod nivoa od 50% BDP-a, imamo rekordno nisku nezaposlenost i rekordno visoke strane direktne investicije, dok inflacija pada.

Dobra vest je da ispunjavamo sve ciljeve aktuelnog aranžmana u skladu sa predviđenom dinamikom, a planiramo da po njegovom završetku sklopimo i novi aranžman, koji je takođe bio tema našeg razgovora.

Razgovarali smo i o planiranom povećanju plata i penzija, kao i minimalne cene rada, koji će uslediti od početka sledeće godine", objavio je Mali.

Bonus video:

05:43

KAKO DO PLATE OD 1.400 EVRA? Goran Vesić o razvojnim projektima za napredak zemlje: Šta je prodaja Sava Centra donela Srbiji?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja