Kompanija "Tesla" je dva puta povukla "Cibertruck", treći i četvrti, otkako je model predstavljen krajem prošle godine.

Najnoviji opoziv, koji uključuje skoro sve od gotovo 12.000 kamiona na putu do sada, uključuje ogroman pojedinačni brisač kamiona i komad plastične obloge duž ivice kreveta kamiona.

Komad crne plastične obloge koji se proteže duž ivice nagnutog zida kamiona može se olabaviti i može se odvojiti od vozila dok se vozi.

- Ako se odvoji od vozila tokom vožnje, to bi moglo da stvori opasnost na putu za vozače koji ga prate i poveća rizik od povreda ili sudara - navodi se u dokumentima objavljenim na veb stranici Nacionalne uprave za bezbednost saobraćaja na auto-putu.

Problem se pojavio kada je komad nestao na kamionu koji je prevezen u centar za isporuku, prema dokumentima NHTSA.

shutterstock-1415202155.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

"Teslina" istraga je otkrila da komad nije pravilno postavljen. Dalja istraga je otkrila više slučajeva da se ukrasni delovi olabave zbog nepravilne ugradnje. Neki od ovih slučajeva bili su na kamionima koji su isporučeni kupcima.

Od vlasnika "Cybertruck" vozila će biti zatraženo da dovezu svoje kamione u "Teslin" servisni centar gde će ukrasni deo biti ili zamenjen ili pravilno instaliran sa „promotorom prianjanja“ i trakom osetljivom na pritisak.

"Tesla" će početi da obaveštava vlasnike o povlačenju vozila sredinom avgusta.

Kamioni se, takođe, povlače zbog posebnog problema u vezi sa električnim motorom koji pokreće jedan veliki brisač kamiona. Neki od motora su oštećeni tokom testiranja na način koji može dozvoliti da prekomerna električna struja teče kroz motor, uzrokujući njegov otkaz.

shutterstock-1171873456.jpg
Shutterstock 
foto: Shutterstock

Kompanija "Tesla" je ranije povukla "Cybertruck" zbog drugih problema. U aprilu su kamioni povučeni jer je pedala gasa mogla da se zaglavi. "Tesla" je u januaru izdao povlačenje softvera za 2,2 miliona vozila, uključujući i ove kamione, jer su slova na svetlima upozorenja bila premala da bi se lako čitali. Taj problem je rešen putem ažuriranja softvera putem bežične mreže.

BiznisKurir/Yahoo!