POSLE ZATVARANJA ČUVENOG NEMAČKOG GIGANTA, ZAPOSLENI SE HVATAJU ZA SLAMKU SPASA: Mole za potpise i obustavu otkaza, potpuno očajni
Foto: Filip Plavčić

skupljaju potpise

POSLE ZATVARANJA ČUVENOG NEMAČKOG GIGANTA, ZAPOSLENI SE HVATAJU ZA SLAMKU SPASA: Mole za potpise i obustavu otkaza, potpuno očajni

InfoBiz -

Nakon što je nedavno nemački lanac robnih kuća Galeria Karstadt Kaufhof objavio kako kreće u novi talas zatvaranja trgovina i kako će zatvoriti još najmanje 16 prodavnica u Nemačkoj, zaposleni Kaufhofa u Majncu su odlučili da pošalju poziv u pomoć.

Žele da prikupe što veći broj potpisa kupaca kako bi ih talas zatvaranja zaobišao, a uprava Kaufhofa odustala od zatvaranja trgovine u Majncu.

Zaposleni su na ulazu radnje Kaufhof u Majncu postavili sto i na njemu listu na koju kupci mogu da se upišu i tako možda spreče da se prodavnica zatvori.

15.3.2018, Amazon, radnici
foto: Reuters

Radnici su o zatvaranju trgovine obavešteni u subotu, 27. aprila. Prodavnica Kaufhof, koja se nalazi u središtu grada, trebalo bi da se zatvori 31. avgusta ove godine. Posao će izgubiti oko 100 radnika. Prema rečima portparolke sindikata verdi, neki od njih u trgovini u Majncu rade 20 i više godine.

Ako se Galeria Kaufhof zaista zatvori biće to velika šteta za Majnc. Upravnica odeljenja za privredu Grada Majnca Manuela Mac (CDU) kazala je kako gradske vlasti žele da spreče zatvaranje trgovina u središtu grada.

butik, odeća
foto: Alberto Grosescu / Alamy / Alamy / Profimedia

– Galeria Karstadt Kaufhof privlačila je ljude u središte grada. Ako se zatvori i poslednja robna kuća u gradu, trebalo bi da se pronađu alternativne ponude - rekla je Manuela Mac.

Velika je zabrinutost i među stanovnicima ovog grada u Nemačkoj.

– Ovo je veliki gubitak za Majnc. Karstadt je već zatvoren. Zatvaranje Kaufhofa će stvarno uticati na grad - smatraju stanovnici.

kurir.rs/Fenix-magazin

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja