U OPŠTINI NA JUGU SRBIJE SE SPREMA GRADNJA TRI SOLARNE ELEKTRANE: Izrada planova započeta u toku prošle godine

U OPŠTINI NA JUGU SRBIJE SE SPREMA GRADNJA TRI SOLARNE ELEKTRANE: Izrada planova započeta u toku prošle godine

InfoBiz -

Skupština opštine Merošina usvojila je na poslednjoj sednici Plan detaljne regulacije 'Solar Jugbogdanovac', čime su stvoreni planski preduslovi za izgradnju solarne elektrane na području sela Jugbogdanovac.

Plan, kako je navedeno u Službenom listu grada Niša, obuhvata područje od četiri hektara i na tom prostoru gradiće se solarna elektrana snage 4.000 kilovata.

Tanjug, Solarne Ploče, Solarna Elektrana, solarna Energija
foto: Tanjug

Vlasnik najvećeg dela zemljišta na kome će biti postavljeni solarni paneli i prateća postrojenja je preduzeće 'Jugo solarna energija' iz Merošine, a vlasnik ostatka zemljišta je opština Merošina. Reč je o poljoprivrednom zemljištu četvrte kategorije.

TREĆA PO REDU

To je treća po redu solarna elektrana čija je izgradnja planirana na području opštine Merošina.

Odbornici skupštine Merošina su prošle godine doneli odluku o izradi Plana detaljne regulacije 'Solar Aleksandrovo', a privremeni organ opštine Merošina je potom usvojio Plan detaljne regulacije 'Solar Baličevac'.

U toku prošle godine i Grad Niš doneo je veći broj rešenja o izradi planova detaljne regulacije zbog izgradnje solarnih elektrana.

U Nišu je tokom prošle godine započela izrada planova detaljne regulacije solarnih elektrana 'Solnis' pored Donje Trnave, plana 'Lovopromet 2' pored Trupala, plana 'Gramade' između sela Vrelo i Orevac i Plana detaljne regulacije 'Cernica' na području sela Pasjača i Oreovac.

Opština Žitorađa prošle godine donela je rešenje o izradi Plana detaljne regulacije solarne elektrane 'Žitorađa' na području sela Dubova.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

02:12

Solarni paneli u Čačku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track