AKO ODLOŽITE TELEFON DOK STE U OVOM RESTORANU, DOBIĆETE BESPLATAN SPECIJALITET KUĆE: Vlasnik bogato nagrađuje one koji ćaskaju
Foto: Shutterstock

izazov

AKO ODLOŽITE TELEFON DOK STE U OVOM RESTORANU, DOBIĆETE BESPLATAN SPECIJALITET KUĆE: Vlasnik bogato nagrađuje one koji ćaskaju

InfoBiz -

Jedan italijanski restoran nudi besplatnu bocu vina gostima koji se odreknu mobilnih telefona tokom jela.

Cilj Anđela Lele, vlasnika restorana Al Kondominio nedavno otvorenog u Veroni, jeste da podstakne goste da ćaskaju uz obrok umesto da stalno gledaju u telefone, preneo je Gardijan.

Lela je rekao da je želeo da otvori restoran koji se razlikuje od drugih.

- Tehnologija postaje problem – nema potrebe da gledate telefon svakih pet sekundi, ali je za mnoge to kao droga. Ovako imaju mogućnost da ga (telefon) ostave sa strane i popiju dobro vino - rekao je Lele.

restoran, Vojvodina, kafana, doručak
foto: Odyssey-Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Gosti restorana koji to odluče odlažu svoj telefon u posebnu kutiju na ulazu i ključ kutije pokažu kelneru koji će im doneti bocu vina.

U kutiju gosti mogu da stave i svoju ocenu obroka, a onima čije budu najupečatljivije sledeći put kada dođu biće ponuđen obrok.

Gardijan piše da je uz obećanje besplatnog vina restoran postao popularan među onima koji su sprembni na „detoksikaciju“ od mobilnih telefona.

- Odgovor je bio veoma pozitivan - rekao je Lela, dodajući da je 90 odsto izabralo da ostavi telefon u zamenu za vino.

vino
foto: Shutterstock

Lela je rekao i da je lepo videti ljude koji razgovaraju jedni s drugima umesto da gledaju slike ili odgovaraju na poruke.

Al Kondominio veruje da je prvi restoran u regionu Veneto sa novom inicijativom mada ih ima nekoliko, ukljujući jedan u Toskani koji gostima daje vaučere ako ostave mobilne telefone.

kurir.rs/BIZLife

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track