BMW ĆE SE UBUDUĆE VOZITI NA RIMČEV POGON: Sklopio još jedan unosan posao, njegove baterije koristiće i Nemci, ali tu ne staje
Foto: DENIS LOVROVIC / AFP / Profimedia

BMW ĆE SE UBUDUĆE VOZITI NA RIMČEV POGON: Sklopio još jedan unosan posao, njegove baterije koristiće i Nemci, ali tu ne staje

InfoBiz -

Rimac Technology sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom. Za vozila BMW Groupe razvijaće i proizvoditi visokonaponske baterijske sisteme koji će se koristiti u budućim generacijama modela.

Rimac Technology, proizvođač sistema za električne pogone i baterijske sisteme za globalne proizvođače automobila, sklopio je dugoročno partnerstvo s BMW Grupom. Rimac Technology će razvijati i proizvoditi visokonaponske baterijske sisteme za vozila BMW Grupe koji će se koristiti u budućim generacijama modela predviđenim za drugu polovinu 2020-ih.

Isporukom velikih količina naprednih baterijskih sistema, kompanija Rimac Technology kreće u sledeću fazu – razvoj i proizvodnju tehnologije za projekte u velikim serijama, a saradnja s BMW Grupom je prekretnica i najveći i najambiciozniji projekat koji je kompanija imala do sada.

Mate Rimac, nevera
foto: Profimedia

- Ova saradnja označava ključan moment u rastu Rimac Technology te je jasan znak prelaza iz pružaoca proizvoda visokih performansi za modele u malim serijama (poput Aston Martin Valkyrie-a, Pininfarina Battiste, Rimac Nevere itd.) u proizvođača s velikim kapacitetima za projekte poput ovog s BMW Grupom. Neprestanim rastom našeg poslovanja, uključujući i otvaranjem Rimac Kampusa, spremni smo isporučiti velike projekte za vodeće brendove u automobilskoj industriji. Projekt s BMW Grupom je jedan od prvih velikoserijskih za nas, no dogovaramo još mnoge slične poslove - kaže Mate Rimac u službenoj objavi povodom sklapanja partnerstva.

Pojedinačne snage i stručnost ovih kompanija međusobno se nadopunjuju na iznimno produktivan način. Strategija elektrifikacije BMW Grupe usmerena je na daljnju izgradnju njene vodeće pozicije u sektoru premium električne mobilnosti. BMW Grupa u partnerstvo donosi stručno znanje u području baterija i električnih pogonskih sistema koje je sticala tokom više od 15 godina.

(Kurir.rs/Manager.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track