STIŽE NAM 30 NOVIH MODELA POPULARNE MARKE AUTOMOBILA: Do 2027. godine planiraju ogromno proširenje uz minimalnu potrošnju
Foto: Shutterstock

nova vozila

STIŽE NAM 30 NOVIH MODELA POPULARNE MARKE AUTOMOBILA: Do 2027. godine planiraju ogromno proširenje uz minimalnu potrošnju

InfoBiz -

Japanski proizvođač automobila Nissan do 2027. godine planira da predstavi 30 novih modela automobila, od čega će 16 biti električnih. Pritom planira da znatno pojeftini proizvodnju električnih automobila kako bi ih učinio pristupačnijim.

U tom periodu Nissan planira da proda dodatnih milion vozila, piše Mina pozivajući se na Seebiz.

- Ako pogledate naš portfolio vozila, broj vozila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem smanjiće se u budućnosti, ali oni ostaju vrlo važni za naše poslovanje - rekao je glavni izvršni direktor Nissana, Makoto Ućida.

Nissan X-Trail Mountain Rescue, Nisan
foto: Nissan

Jedan od ciljeva u vezi sa proizvodnjom električnih vozila je smanjenje troškova proizvodnje tih automobila 30 odsto do 2030. godine, kako bi cene električnih automobila mogle biti konkurentne onima sa unutrašnjim sagorevanjem.

- Ako stvari radimo na isti način kao pre, ne možemo biti uspešni - naglasio je Ućida.

Nissan, koji u iduće tri godine želi da ostvari minimalno šest odsto operativne profitne marže, prošlog meseca je smanjio godišnji cilj prodaje s 3,7 miliona na 3,55 miliona vozila za fiskalnu godinu koja završava krajem marta. Kompanija je kao razlog navela privremene poremećaje u logistici i sve veću konkurenciju, što je dovelo do oštrog pada prodaje vozila u Kini.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track