SRBIJA NA PRESTIŽNOM SAJMU TURIZMA U BEČU: Stranci zainteresovani za Beograd i Novi Sad, ali i za kampovanje i kafane
Foto: Kurir

SRBIJA NA PRESTIŽNOM SAJMU TURIZMA U BEČU: Stranci zainteresovani za Beograd i Novi Sad, ali i za kampovanje i kafane

InfoBiz -

Predstavnici Turističke organizacije Srbije (TOS) sa ponosom učestvuju kao izlagači na prestižnom sajmu turizma „Ferien Messe 2024“ u Beču. Ova naša angažovanost na sajmu je od velikog značaja, obzirom da su Beč, a i cela Austrija, izuzetno važno emitivno turističko tržište za Srbiju.

Na poziv Turističke organizacije Vojvodine i Privredne komore Srbije, TOS je angažovan na zajedničkom štandu, gde će tokom četiri dana, od 14. do 17. marta, prezentovati bogatstvo turističke ponude Srbije. Pored opšteg predstavljanja turističkih atrakcija, fokus će biti stavljen i na ponudu vezanu za biciklizam i aktivni odmor, u skladu sa rastućim interesovanjem za aktivnije oblike odmora u svetu.

Sajam Turizma
foto: Kurir

Prvog dana sajma, posetioci su pokazali veliko interesovanje za kampovanje i gastronomiju, što nam je obećavajuće za našu prisutnost na ovom sajmu i budući razvoj srpskog turizma. Posetiocima sajma interesovanje za gradske destinacije, pre svega Beograd i Novi Sad, takođe je bilo znatno. Ovaj znak posebnog interesa za naše gradske destinacije svedoči o značaju koji imaju u svetu turizma.

Na sajmu turizma Ferien-Messe koji se ood sloganom “U četiri dana oko sveta” održava od 14. od 17. marta u Beču, Turistička organizacija Beograda će predstaviti turističku ponudu naše prestonice na štandu Privredne komore Vojvodine, zajedno sa drugim izlagačima iz naše zemlje.

U fokusu promocije Beograda i na ovom sajmu je predstojeća izložba EXPO 2027, što potvrđuje njen značaj za Beograd, Srbiju i čitav region. Od početka sajma postoji veliko interesovanje za ponudom Beograda i mogućnostima za dolazak i obilazak naše zemlje, pogotovo imajući u vidu blizinu i povezanost destinacije.

Prema podacima za 2023. godinu, broj turista iz Austrije u Beogradu bio je 23.042 što je za 13% više u odnosu na godinu koja je prethodila. Gosti iz Austrije su u prošloj godini ostvarili ukupno 45.917 noćenja.

Učešće Turističke organizacije Srbije na sajmu „Ferien Messe 2024“ predstavlja ne samo priliku za promovisanje naše bogate turističke ponude, već i priliku za jačanje saradnje sa drugim akterima u turizmu. Ovo je primenjen način da se uveliča svest o turističkim kapacitetima i mogućnostima u Srbiji i da se privuku novi posetioci iz celog sveta.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track