NAGRAĐENI NAJBOLJI PROIZVOĐAČI SIREVA U SRBIJI: Komisija je ocenjivala ukupno 50 proizvoda, izabrani oni najkvalitetniji!
Foto: Đorđe Tomić/Fotokratija

izložba sireva

NAGRAĐENI NAJBOLJI PROIZVOĐAČI SIREVA U SRBIJI: Komisija je ocenjivala ukupno 50 proizvoda, izabrani oni najkvalitetniji!

InfoBiz -

U Beogradu je održana dvodnevna izložba autohtonih sireva Balkana, Balkan Cheese Festival, koja je i ovog puta okupila mnogobrojne ljubitelje sira.

Na takmičenju za priznanje „Najbolji sir festivala“ učestvovalo je 30 izlagača, dok je nekoliko desetina hiljada građana uživalo u aromama različitih vrsta sireva ovog podneblja.

Stručna komisija ocenila je ukupno 50 proizvoda, odnosno deset u kategoriji belih sireva u salamuri, 14 u kategoriji polutvrdih i tvrdih sireva sa zrenjem i 26 proizvoda u posebnoj kategoriji sireva i proglasila najbolje.

Balkan Cheese Festival, festival sira
foto: Đorđe Tomić/Fotokratija

U kategoriji Beli sir u salamuri: Vlaški beli sir, preduzetničke radnje za proizvodnju mlečnih proizvoda Zapis Homolja, nastupili objedinjeno na štandu Poljoprivredne zadruge Darovi Rtnja.

Kada se radi o Polutvrdim i tvrdim sirevima sa zrenjem, nagradu je dobio Polutvrdi sir Poljoprivrenog gazdinstva Jovan Tadić, Farma Manir.

U klasi Najbolji sir u posebnoj kategoriji sireva nagradu je osvojio Polutvrdi sir sa začinom „Kupres Milch“.

Balkan Cheese Festival, festival sira
foto: Đorđe Tomić/Fotokratija

Organizatori ove manifestacije dodelili su i nagrade za:

Najlepši štand na festivalu: Mlekara Kikinda

Najlepše aranžiran tanjir sireva prema odluci stručnog žirija: Manastir Sukovo

Najlepše aranžiran tanjir sireva po glasovima publike na društvenim mrežama: Darovi Rtnja

Nagrada za najbolju prezentaciju sireva je pripala izlagaču Francuske Tajne

Nagradu za najbolju inovaciju dodeljena je izlagaču Dućan sira Ljiljane Janjić, za sir Buratta sa šumskim voćem.

1 / 3 Foto: Đorđe Tomić/Fotokratija

Specijalne zahvalnice povodom deset godina saradnje i podrške ovoj manifestaciji uručene su Draganu Đorđeviću, predsedniku Asocijacije Autentičnih Hedonista i Katedri za tehnologiju animalnih proizvoda Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track