BOGATAŠI SE MASOVNO REŠAVAJU SVOJIH DEONICA: Mark Zakerberg i Džef Bezos od početka februara prodali više milijardi vrednu imovinu
Foto: Profimedia

RASPRODAJA

BOGATAŠI SE MASOVNO REŠAVAJU SVOJIH DEONICA: Mark Zakerberg i Džef Bezos od početka februara prodali više milijardi vrednu imovinu

InfoBiz -

Od početka februara Mark Zuckerberg prodao je u desetinama tranasakcija 1,4 miliona deonica Mete vredne oko 638 miliona dolara. Isto je uradio i Džef Bezos koji je prodao deonice Amazona u vrednosti od 8.5 milijardi dolara.

Poznati americki CEO-ovi, osnivači i naslenici prodaju deonice u kompanijama koje su ih učinile milijarderima. Za gotovo celu tu grupu, cene deonica trenutno se kreću blizu rekordnih vrednosti.

Mark Zakerberg
foto: Facebook

Jeff Bezos prodao je deonice Amazona u vrednosti od 8,5 milijardi dolara u nekoliko transakcija ovog meseca.

Amazon
foto: Shutterstock

Istovremeno, Jamie Dimon, izvršni direktor i predsednik JPMorgan Chase, prodao je 150 milijuna dolara deonica prošle nedelje, prvi put otkako je preuzeo najvišu poziciju u banci pre 18 godina.

U isto vreme, Leon Black, suosnivač i bivši izvršni direktor Apollo Global Managementa, rešio se 172,8 milijuna dolara deonica - takode prva prodaja deonica ikad, piše Fortune.

U desecima transakcija od početka februara Mark Zakerberg prodao je oko 1,4 miliona deonicaMete vrednih otprilike 638 miliouna dolara.

Meta
foto: Shutterstock

Ova najnovija serija prodaja dolazi nakon što je prethodno prodao 588.200 deonica u novembru, 688.400 u decembru i 447.200 u januaru. Prodao je gotovo 600 miliona dolara tokom tri meseca do februara, a prihodi od kombinovanih prodaja tokom poslednja četiri meseca dosegnuli su 1,2 milijarde dolara.

Slično je uradio i konurcijum za porodicu Walton, naslednike osnivača Wolmarta, prodajom deonice Wolmarata u vrednosti od 1,5 milijardi dolara ovog meseca. Prema podacima Blumberga, porodica poseduje otprilike 45 procenata deonica Wolmarta.

Kurir.rs/Poslovni dnevnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track