ČUVENI SONY OTPUŠTA GOTOVO 1.000 RADNIKA IZ PLAYSTATION SEKTORA: Evo da li će ovo uticati na razvijanje novih igrica za gejmere
Foto: Profimedia

pršte otkazi

ČUVENI SONY OTPUŠTA GOTOVO 1.000 RADNIKA IZ PLAYSTATION SEKTORA: Evo da li će ovo uticati na razvijanje novih igrica za gejmere

InfoBiz -

Japanski multinacionalni tehnološki konglomerat Sony najavio je u utorak da će otpustiti oko osam odsto svoje globalne radne snage u PlayStation sektoru, ili oko 900 zaposlenih.

- Moramo da ispunimo očekivanja programera i gejmera i da nastavimo da pokrećemo buduću tehnologiju u igricama, tako da smo napravili korak unazad kako bismo bili sigurni da smo spremni da nastavimo da donosimo najbolje odluke za gejemrsku zajednicu - navodi se u saopštenju, prenosi Anadolu Agency.

Igrice
foto: Think

Londonski studio PlayStation Studios će se u potpunosti zatvoriti, dodaje se u saopštenju.

Biće rezova i u Firesprite-a iz Liverpula i Guerrilla Games iz Amsterdama, koji su prvi programeri iz ove kompanije.

Desetine kompanija u američkom tehnološkom sektoru otpuštaju radnike od poslednjeg kvartala prošle godine, jer se bore sa nižim prihodima i padom prihoda od reklama.

Telekomunikacije, Prihodi
foto: Think

Expedia, DocuSign, Snap, Uber, Reddit, Disney, 3M, Amazon, Yahoo, Affirm, Zoom, Dell, IBM, Microsoft, Salesforce, PayPal i Google-ova matična kompanija Alphabet, otpustili su hiljade radnika od poslednjeg kvartala 2023. godine.

kurir.rs/biznis.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track