ČUVENI SVETSKI KUVAR U APRILU OTVARA RESTORAN U BGD: Ovo je adresa, imaće 400 kvadrata, a gosti će posebno uživati u jednom
Foto: Promo

VEĆ PRIVLAČI PAŽNJU

ČUVENI SVETSKI KUVAR U APRILU OTVARA RESTORAN U BGD: Ovo je adresa, imaće 400 kvadrata, a gosti će posebno uživati u jednom

InfoBiz -

Početkom aprila Beograd će biti bogatiji za još jedan hedonistički kutak i to onaj koji privlači veliku pažnju od trenutka kada je najavljen. U pitanju je prvi srpski restoran iz čuvenog lanca Džejmija Olivera -"Jamie's Italian".

Nalaziće se u Beogradu na vodi, u Hercegovačkoj 14, a prostiraće se na 400 kvadratnih metara. Projektovano je i 250 kvadrata terase.

Džejmi Oliver
foto: Profimedia

Za ideju da se kuhinja poznatog kuvara implementira u lokalnom kontekstu kroz restoran italijanske kuhinje bili su zaduženi master arhitekture Jelena Stanojević, koja potpisuje enterijer svih "Kafeterija", i tim ugostitelja iz Beograda koji zastupa JO Brend. Prilika za rad na projektu enterijera "Jamie's Italian" restorana došla je kao rezultat njihove dugogodišnje saradnje od 2013. godine, kada su kao grupa svršenih diplomaca sarađivali na pokretanju brenda pomenutog lanca kafeterija.

- "Jamie's Italian" je moderan koncept italijanskog restorana, pa je je najveći izazov bio približiti brend lokalnom gostu, koji italijanski restoran percipira kroz toplinu i gostoljubivost klasičane italijanske tratorije. Stoga smo kroz pažljivu upotrebu toplih boja, materijala i tekstura težili spajanju italijanskog stila s našim balkanskim temperamentom. Tople zemljane boje poput smeđe, terakote, maslinasto zelene i nijanse peska ne samo što garantuju osećaj udobnosti i elegancije, već doprinose i stvaranju prijatne atmosfere i naglašavaju prirodni šarm prostora. Iz istog razloga smo birali prirodne materijale: drvo, kamen, kožu, dok smo istovremeno izbegavali oštre linije, stvarajući tako mekši, fluidniji i udobniji prostor - kaže Jelena Stanojević.

restoran, konobar
foto: Shutterstock

Kada je reč o tekstilu, odabrane su koloritne, meke, prirodne tkanine koje šarom donose duh juga i Mediterana. Ukrasne biljke dodaju svežinu i živopisnost prostoru, a istovremeno evociraju italijanske bašte i terase. Velika pažna posvećena je i osvetljenju, pa restoran pruža različite ambijente tokom dana i noći.

Jelena Stanojević navodi da su se zahtevi tima planetarno poznatog kuvara pre svega odnosili na poštovanje visokih standarda u pogledu projektovanja prostorija koje služe za pripremu hrane, gde je i najmanji deo prostora pažljivo isplaniran:

- Mogućnost improvizacije ovde ne postoji i sva pravila moraju biti ispoštovana. Sa druge strane, ako govorimo o dizajnu prostora za goste, osnovni zahtev je bio stvaranje jedinstvenog ambijenta koji odražava identitet brenda uz visok nivo funkcionalnosti i udobnosti za posetioce.

kuvar
foto: Shutterstock

Otkrila je i da su trenutno u toku razgovori sa Džejmijem Oliverom o njegovom prisustvu na otvaranju restorana.

On je u svojoj izjavi, objavljenoj na zvaničnom sajtu restorana, rekao:

- Ponosan sam na "Jamie's Italian". Naš sjajan tim je kao velika porodica. Brinuće se o vama dok uživate u ukusnoj hrani, pripremljenoj od izvrsno odabranih namirnica. Odlična hrana, vrhunska energija i prelep ambijent.

(Kurir.rs/eKapija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja