KOLIKO ĆE SKOČITI PRODAJA AUTOMOBILA NA SVETSKOM TRŽIŠTU: Lepe vesti i za ljubitelje ovih modela, očekuje se odličan rezultat
Foto: Shutterstock

prognoziran rast

KOLIKO ĆE SKOČITI PRODAJA AUTOMOBILA NA SVETSKOM TRŽIŠTU: Lepe vesti i za ljubitelje ovih modela, očekuje se odličan rezultat

InfoBiz -

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi analizu jedne od najuglednijih svetskih finasijskih, konsultantskih i analitičkih korporacija, američki S end P Global, sa sedištem na Menhetnu koja prognozira nastavak rasta svetskog tržišta automobila (putničkih i lakih komercijalnih vozila) i u ovoj, 2024. godini.

Prema stručnjacima ove korporacije prodaja automobila u svetu rašće po stopi od 2,8 procenata i dostići će 88,3 miliona.

automobil, kupovina automobila, polovni automobili, auto pijaca
foto: Shutterstock

U prošloj godini, prema podacima S end P Global Mobiliti u svetu je prodato blizu 86 miliona vozila što je predstavlja porast od 8,9 procenata u odnosu na 2022. od koje se "računa" početak oporavka ove industrije, koja je pretrpela ozbiljan udarac za vreme globalne pandemije.

Lepe vesti će obradovati i sve koji se zalažu za što bržu elektrifikaciju voznog parka i smanjenje emisije štetnih gasova jer se očekuje i snažan rast prodaje električnih vozila….

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track