KINESKI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA STIŽE KOD NAS: U Srbiji će se proizvoditi ovi modeli - Evo gde se ova vozila za sada prodaju
Foto: Shutterstock

pogodno

KINESKI PROIZVOĐAČ AUTOMOBILA STIŽE KOD NAS: U Srbiji će se proizvoditi ovi modeli - Evo gde se ova vozila za sada prodaju

InfoBiz -

Kineski proizvođač automobila Gili, pod čijim patronatom posluje i Link end Ko širi svoje poslovanje i do kraja godine planira da se pojavi na 19 novih tržišta. Azijski konstruktor će zarad ostvarenja ovog cilja ući u ortakluk s društvom po imenu SEEAG.

To je veliki iskorak za marku, posebno imajući u vidu da se trenutno nudi na samo 9 evropskih poprišta sučeljavanja ponude i tražnje. Link end Ko se u ovom trenutku prodaje u Švedskoj, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Španiji, Francuskoj i Italiji.

automobili, fabrika, fabrika automobila
foto: Shutterstock

KREĆE SE OD GRČKE I RUMUNIJE

Link end Ko će za početak ove nove evropske epizode krenuti od predstavništava u Grčkoj i u Rumuniji, da bi se onda sa širenjem nastavilo na tlu Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Albanije i Moldavije.

- Ovim strateškim potezima ćemo proširiti uticaj i prisustvo na evropskom tržištu, ojačaćemo našu marku kao glavnog dobavljača fleksibilne mobilnosti i, naravno, isporučićemo odlične automobile probirljivim kupcima. SEEAG je renomirani igrač u industriji sa snažnom infrastrukturom i operacijama – idealan partner dok se upuštamo u ove nove teritorije - rekao je Nikolas Lopez Eplgren, izvršni direktor Link end Ko-a.

Vrlo je moguće da će pored ove, i ostale marke pod kontrolom pomenutog holdinga Gilija, biti ponuđene našim kupcima. Tu se ne misli na Polestar koji pada u drugi plan, ali u Srbiji se može očekivati i Zeekr. Loša vest je potencijalno ta što je distributerstvo dodeljeno slovenačkoj grupaciji koja istovremeno nudi i vozila marke Kia.

(Kurir.rs/AutoRepublika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja