ZATVARA SE POZNATA ROBNA KUĆA Nalazi se na jednoj od NAJATRAKTIVNIJIH LOKACIJA u Evropi, a poslovala je 130 godina: "Užasnuti smo"
Foto: Shutterstock

kuća Fenvik staviće katanac

ZATVARA SE POZNATA ROBNA KUĆA Nalazi se na jednoj od NAJATRAKTIVNIJIH LOKACIJA u Evropi, a poslovala je 130 godina: "Užasnuti smo"

InfoBiz -

Više od 130 godina nakon otvaranja, londonska vodeća robna kuća Fenvik staviće katanac poslednji put danas. Četvorospratna prodavnica u ulici New Bond, Maifair, zatvara se nakon što je prodavac, koji je u vlasništvu više od 40 potomaka Džona Džejmsa Fenvika, koji je osnovao kompaniju sa jednom radnjom u Njukaslu 1882, prodao imovinu investitorima za 430 miliona funti.

- Zapravo sam užasnuta što se zatvara - rekla je kostimografkinja Rouzi Grant (62), dok je posetila prodavnicu ove nedelje kako bi se "oprostila".

- Tako sam tužna što se zatvara. Dolazim dva puta godišnje već 35 godina. To je institucija. Ali novac upravlja ovim mestom, a pretpostavljam da novac i govori - rekla je druga žena.

Fenvick-ova zvanična vodeća prodavnica ostaje otvorena u ulici Northumberland, Njukasl, gde je bila od 1884.

garderoba, garderober, butik
foto: Shutterstock

Porodica Fenvik stavila je prodavnicu u New Bond Street-u, koja je otvorena 1891. godine, na prodaju krajem 2022. godine, nadajući se da će koštati do 500 miliona funti. Prodata je za 430 miliona funti Lazari Investments, firmi za razvoj nekretnina koju je osnovao pokojni britanski milijarder Kris Lazari, rođen na Kipru.

- Naša grupa je kupila čuvenu robnu kuću Fenvick koja radi već 134 godine, kao i prodavnicu Dolce & Gabbana u ulici Bond u Londonu. Ugaona lokacija se sastoji od šest zgrada i smatra se jednom od najatraktivnijih lokacija u Evropi. Lokacija obuhvata 80 metara izuzetne fasade u ulici Bond i Brook Street, sa pet gornjih nivoa - rekao je jedan od njegovih naslednika prenosi Gardijan.

Lazaris je angažovao arhitektonsku firmu Normana Fostera Foster + Partners da „podmladi“ lokaciju i stvori skoro 40% veću zgradu sa „prodajnim smeštajem svetske klase koji je otporan na budućnost“ u prizemlju i na prvom spratu sa „najboljim u klasi” kancelarijama iznad.

Deo prostora će privremeno preuzeti dobrotvorna organizacija.

Kurir.rs/Telegraf Biznis

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track