CENE OTIŠLE U NEBO! KILO PRASETINE 2.200 DINARA I JOŠ ĆE DA POSKUPI: Pečenjari otkrili i za koliko! Jagnjetina još skuplja!
Foto: RINA

papreno!

CENE OTIŠLE U NEBO! KILO PRASETINE 2.200 DINARA I JOŠ ĆE DA POSKUPI: Pečenjari otkrili i za koliko! Jagnjetina još skuplja!

InfoBiz -

Čačak - Svinjska kuga prethodnih meseci desetkovala je torove sa prasićima širom Zapadne Srbije, tako da je ponuda svinjskog mesa smanjena, a potražnja naročito tokom predstojećih prazničnih dana ogromna. Da li će poskupeti čuveno čačansko pečenje pitali smo, koga drugog, nego pečenjara iz ovog grada.

- Trenutno je cena prasećeg pečenja 2.200 dinara dok je jagnjetina 2.500. Moje mišljenje da neće rasti cena pečenja pre kraja posta, sada je manja potražnja. Međutim, ima nekih indicija da će za vreme Božićnih praznika poskupeti, jer o proizvođači najavljuju neku promenu cene žive vage. Ona je trenutno 450 do 500 dinara, negde se pominje da će biti i 600 dinara što će usloviti nas pečenjare da možda podignemo cenu pečenja. Svakako ćemo se truditi da ispoštujemo potrošače”, pojasnio je za Rinu Nemanja Smiljanić, pečenjar iz čačanskog sela Ježevica.

Meso, Pečenje
foto: Shutterstock

On je istakao da su uglavnom svi pečenjari usaglašeni oko cena i tu problema nema, negde oko 95% pečenjara u Čačku imaju istu cenu pečenja.

- U svakom slučaju nama ništa drugo ne preostaje nego da se kvalitetom kao i do sada borimo sa cenama. Mislim da trenutna cena nije preterano skupa za ovakav kvalitet. U svakom slučaju cena zavisi od cene žive vage i trudimo se da to pratimo. Što se tiče jagnjetine, ona je malo skuplja od prasetine, jer su jagnjići izuzetno skupi, međutim ovde tržište više hrli za prasetinom”, zaključio je Nemanja pečenjar iz Ježevice.

Zbog velikog broja poznatih pečenjara obilaznica oko Čačka još se naziva i "prase štrase", ako cene poskupe kad prođete ovom deonicom kad stigne račun možda se budete osećali kao da se u nekoj evropskoj metropoli.

Kurir.rs/ Rina

Bonus video:

00:56

Prasetina u Toskani

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja