STIGLE PRVE STUDENTSKE KARTICE: Od 1. decembra brojne pogodnosti i popusti za akademce, na spisku 24 kompanije
Foto: Ministarstvo Prosvete

do sada prijavljeno se 60.000

STIGLE PRVE STUDENTSKE KARTICE: Od 1. decembra brojne pogodnosti i popusti za akademce, na spisku 24 kompanije

InfoBiz -

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović, ministar finansija Siniša Mali i predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić uručili su danas prve studentske kartice, koje će akademcima omogućavati niz pogodnosti.

Prve studentske kartice su u Banci Poštanska štedionica uručene studentima Katarini Telebak, Bogdanu Pavloviću i Đorđu Vraniću Tutušu.

Tim povodom ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović istakla je da studentske kartice predstavljaju zajedništvo studenata, Vlade Srbije i kompanija kojima je, jer je svima stalo da studenti imaju bolji materijalni položaj, standard i da sve to pomogne u ostvarenju njihovih ciljeva.

- Zbog toga svim kompanijama koje su se priključile i koje će se priključiti ovom projektu možemo reći hvala - rekla je ministarka.

Ona je dodala da se za kartice mogu prijavljivati, ne samo studenti osnovnih, nego i master i doktorskih studija.

studenti, hiljadu dinara, pomoć države, novčana pomoć, dinari, novac, pare, srpski dinar
foto: Shutterstock, Ilustracija

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali je naveo da se do sada prijavilo oko 60.000 studenata i da se dnevno prijavljuje oko 3.000 novih studenata.

Poštanska štedionica će studentima koji uzmu kartice, omogućiti status VIP klijenata za dobijanje stambenog kredita kada budu završili fakultet.

Studenti s ovim karticama moći da ostvaruju 20 odsto popusta na vozne karte "Srbijavoza", 10 odsto popusta na avio-karte "Er Srbije", dva odsto na putarine, da će imati 15 odsto popusta u Sinepleks bioskopima, kao i u hipermarketima, supermarketima, ustanovama kulture i drugim uslužnim i ugostiteljskim objektima.

Među 19 kompanija sa kojima su potpisani ugovori su Etno selo "Sunčana reka" iz Banje Koviljače, turistička agencija "Hedonik Travel" iz Beograda, Dunav osiguranje, Lasta, Putevi Srbije, Er Srbija, Telekom, Službeni Glasnik, Aman, Atletik džim, Monument, apotekarske ustanove Dr Maks i Benu, Sani optik, auto škola Livija, Merkator S, Delfi, Jahting klub Kej i Srbijvoz. Za učešće u programu "studentska kartica" su se prijavili i apotekarska ustanova Janković, Panda US iz Beograda, Sinepleks Srb, Sinepleks Panonija Novi Sad i Sport Vižn.

kurir.rs/Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja