LISTE UČENIKA KOJI SU DOBILI STIPENDIJE BIĆE OBJAVLJENE DANAS: Novac će sada podizati na OVAJ način, a evo kada stižu prve uplate
Foto: Shutterstock

STIŽE NOVAC

LISTE UČENIKA KOJI SU DOBILI STIPENDIJE BIĆE OBJAVLJENE DANAS: Novac će sada podizati na OVAJ način, a evo kada stižu prve uplate

InfoBiz -

Kartice sa kojima će za sada samo podizati novac preko Poštanske štedionice, koji im se uplaćuje na ime državnih stipendija i kredita, dobijaće i srednjoškolci u Srbiji. Oni će za njih aplicirati u ovoj banci, a ne kao studenti preko portala Uprave za trezor.

Lista učenika srednjih škola u Srbiji koji su dobili stipendije Ministarstva prosvete za ovu školsku godinu biće objavljena najverovatnije danas, najkasnije sutra, a prve uplate stižu krajem decembra. Tada će im biti isplaćene dve rate od po 8.100 dinara, što znači da će srednjoškolci dobiti odjednom 16.200.

Loznica, učenici, đaci
foto: T. Ilić

Svake školske godine na konkurs za dodelu učeničkih kredita prijavi se oko 350 učenika srednjih škola koji se školuju za neko od deficitarnih zanimanja, dok se za dodelu učeničkih stipendija prijavi oko 25.000 učenika srednjih škola u Srbiji.

Stipendije se daju nepovratno, dok se krediti vraćaju u slučaju da učenik ne ispuni uslove propisane konkursom. Godišnje se u ove svrhe iz kase Ministarstva prosvete izdvaja oko 650 miliona dinara.

kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja