GASTARBAJTER MILE MESECIMA NA NEMAČKOM DOBIJA PORUKE OD SINA I ĆERKE?! Ali ne odgovara, čim vidi, blokira, evo i zašto!
Ilustracija, Foto: Youtube Printscreen

Nikad ne odgovara, ali poruke i dalje stižu

GASTARBAJTER MILE MESECIMA NA NEMAČKOM DOBIJA PORUKE OD SINA I ĆERKE?! Ali ne odgovara, čim vidi, blokira, evo i zašto!

InfoBiz -

Mile K, koji se pre tri godine iz Nemačke vratio u Hrvatsku, ali je zadržao svoj nemački broj mobilnog, već nekoliko meseci dobija poruke od “sina ili ćerke”.

Naravno, ne pišu mu deca već je reč o prevari. Nikad ne odgovara, ali poruke i dalje stižu. Najčešće su ovakvog sadržaja: “Tata, imam novi broj mobitela. Možeš li mi poslati poruku na WhatsApp. Ovo je moj novi broj mobitela” U nastavku je naveden broj mobitela.

- Nikad nisam odgovorio na poruku, jednostavno blokiram broj s kojeg mi dođe takva poruka, ali dobijam ih svako malo s različitih brojeva, kaže Mile K. za Fenix-magazin.

Policija često upozorava na ovakve i poruke sličnog sadržaja te napominje da je reč o prevari. Ima i onih koji poveruju u sadržaj poruke, a posledice su financijski gubitak ili krađa identiteta.

Što se krije iza poruka koje dobija Mile K, ne zna se.

- Nisam nikad odgovorio, niti nameravam. Ko zna na koji način bi me prevarili iako sam o tome čitao na portalima, kaže Mile. Svima koji dobijaju ovakve poruke, Mile poručuje da na njih ne odgovaraju i jednostavno blokiraju broj s kog je stigla takva poruka.

Kurir.rs/Fenix-magazin/MD

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track